DSiN - Mixed Forest - Cartoons

Disability Studies in Nederland wil inspireren en infiltreren met DisabilityStudiesThema´s in onderwijs en opleidingen. Hiervoor verwijzen we graag naar het DSiN-website-onderdeel Studie- en Lesmaterialen.

In onze materialen vind je: literatuurtips, artikelen, foto´s, film, muziek, poëzie,... We kiezen voor een grote diversiteit in de materialen en we laten ons hierbij inspireren door de principes van Universal Design for Learning.

Elk thema binnen de 'Les en studiematerialen' kreeg een andere boom als introbeeld. De bomen zijn van de hand van Saar De Buysere. Met de bomen van Saar De Buysere ging cartoonist René Krewinkel aan de slag. In samenwerking met grafisch ontwerper Desiree Meulemans maakten we kaarten van de cartoons. Omdat beelden soms meer zeggen dan duizend woorden.

De cartoons horen bij de diverse thema's van ons les- en studiemateriaal. Elk thema is verbeeld door een boom. Deze boom is terug te vinden in de cartoon. Van sommige cartoons zijn vervolgens ansichtkaarten gemaakt.

Een overzicht van de thema's staat hieronder, met tussen haakjes de boomsoort. Als je op de link klikt, kom je bij het les- en studiemateriaal uit. De cartoons zijn te downloaden als bijlagen onderaan deze pagina.

 1. About Disability Studies (sequoia)
 2. Arts-based research - Creatieve onderzoeksmethoden (papierberk)
 3. Autisme (zomereik)
 4. Boom in wording (boomplantje)
 5. Communicatie (gomboom)
 6. De bionische mens - Mens en technologie (douglasspar)
 7. Disability Studies & Cultural Analysis (italiaanse cypres)
 8. Ervaringsdeskundigheid (plataan)
 9. Hulpmiddelen, de visibiliteit ervan en inclusie (knotwilg)
 10. Opleiding, arbeid en inclusie (olijfboom)
 11. Participatieve onderzoeksmethoden (fijnspar)
 12. Psychische kwetsbaarheden (Japanse sierkers)
 13. Quality of Life - Family quality of life (libanonceder)
 14. Quality of Life - The circle of life (appelboom)
 15. Seksualiteit (fluweelboom)
 16. Universal Design for Learning (baobab)
 17. Verstandelijke beperking (beuk)

De cartoons maken deel uit van de DSiN-cartoonserie `Mixed Forest'. Hou de website in de gaten, want er komen meer cartoons!  

Cartoon About Disability Studies (sequoia)