Onderzoeksgroepen

Onderzoekers op het gebied van Disability Studies kunnen terecht bij de volgende onderzoeksgroepen en -bijeenkomsten:

Onderzoekersplatform Disability Studies, Inclusie en Belonging (DSiB)

Het Onderzoekersplatform Disability Studies, Inclusie en Belonging wordt vormgegeven vanuit een samenwerking tussen DSiN en de Hogeschool Utrecht. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor onderzoekers op het gebied van disability studies, inclusie en belonging van diverse organisaties. Behalve deelnemers van DSiN en de Hogeschool Utrecht, zijn deelnemers onder meer afkomstig van Vilans, de Hogeschool Arnhem Nijmegen etc. Het platform bestaat sinds 2015 en is voortgekomen uit een samenwerking tussen de toenmalige onderzoekersgroep 'Inclusie van mensen met een verstandelijke beperking' en medewerkers van DSiN. 

Meer informatie over het Onderzoekersplatform DSiB

Overzicht van eerdere bijeenkomsten met (eventueel) bijbehorende presentaties

Onderzoekersbijeenkomsten Disability Studies (Disability Studies Research & PhD group)

In 2019 is DSiN gestart met het organiseren van bijeenkomsten voor de eigen (PhD) onderzoekers. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen de deelnemers uitwisselen waar ze mee bezig zijn op het gebied van Disability Studies.

Meer informatie over de Onderzoekersbijeenkomsten Disability Studies

Research seminars en oogstdagen van de afdeling Metamedica, Amsterdam UMC, locatie VUmc

De research seminars en oogstdagen zijn bedoeld voor onderzoekers van de afdeling Metamedica en de leerstoel Disability Studies. De research seminars zijn bedoeld om kennis en ervaring uit te wisselen over inhoudelijk overstijgende thema's, zoals methoden of wetenschappelijke integriteit. De oogstdagen zijn bedoeld om werk in uitvoering en concepten van artikelen met elkaar te delen en op een informele manier feedback te geven of ontvangen. Deze bijeenkomsten dragen eraan bij dat medewerkers op de hoogte raken van elkaars werk en zich hier (meer) bij betrokken voelen.

Meer informatie: Syvlia Gerritsen (afd. Metamedica, Amsterdam UMC): s.gerritsen1@amsterdamumc.nl

Internationale onderzoeksgroepen en -netwerken

 • IASSIDD - Special Interest Research Groups
   
 • EURECO
  EURECO is een Europees samenwerkingsplatform van onderzoekers en service providers die werken aan inclusive community planning and development vanuit het perspectief van de UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities (CRPD). 
   
 • Expert panel 'User driven innovation of technology for inclusion of persons with intellectual disabilities in work life' 
  Sofie Sergeant neemt deel aan het expert panel van het project 'User driven innovation of technology for inclusion of persons with intellectual disabilities in work life', Department of Information Systems/ Centre for e-health, University of Agder & Norwegian Research Council (2017-2020).