Toegankelijkheid

Op deze website, maar ook bij het maken van les- en studiemateriaal, handleidingen etc. laten we ons inspireren door de principes van Universal Design for Learning. Dat wil zeggen dat we gebruikmaken van diverse vormen van informatie,  zoals tekst, afbeeldingen, foto's, videos, muziek, powerpoint- of prezipresentaties.

Handleidingen

Tolken gebarentaal en schrijftolken inzetten tijdens een congres: waar moet je aan denken? 
Deze handleiding is geschreven door tolken Lianne van Dijken (tolk gebarentaal) en Gea Duister (schrijftolk) met input van andere tolken. De handleiding biedt congresorganisatoren houvast bij het aanvragen van tolken. Ook bevat de handleiding praktische informatie en een checklist. De Nederlandse Schrijfolken Vereniging (NSV) en de Nederlandse Beroepenvereniging Tolken Gebarentaal (NBTG) ondersteunen de handleiding.

Een congres waar je je welkom voelt
Deze handleiding gaat over hoe je een congres toegankelijk en welkom kunt maken voor iedereen. Sofie Sergeant schreef de handleiding naar aanleiding van het 3e internationale Disability Studies congres 'The art of belonging'.
Download de samenvatting van de handleiding voor een toegankelijk congres (pdf).

Website

Wij vinden het belangrijk dat onze website voor iedereen toegankelijk is. Ook voor mensen met een beperking, zoals blinde of slechtziende mensen, dove mensen, mensen met autisme of mensen met een verstandelijke beperking. Daarom is onze website toegankelijk via verschillende (oude en nieuwe) apparaten, zoals computers, laptops, smartphones en tablets, en via verschillende besturingssystemen.

We volgen waar mogelijk de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid, zoals bijvoorbeeld te vinden via de websites DigiToegankelijk of Drempelvrij.