UWV Incompany workshop: Meerdaags verdiepingsprogramma

Datum
-
Kosten

Aan deelname van het verdiepingsprogramma zelf zijn geen kosten verbonden.
Een eventuele hotelovernachting is op eigen gelegenheid.

 

Graag nodigen wij u uit voor het UWV Incompany Verdiepingsprogramma van woensdag 16 t/m vrijdag 18 oktober 2019. Tijdens deze drie dagen is er een programma van 09:30 - 16:30 uur in het cursus- en vergadercentrum Domstad in Utrecht. 

Direct aanmelden 

Vanuit de nadrukkelijke wens om theorie en praktijk nog meer op elkaar aan te laten sluiten, staan we stil bij de verschillende perspectieven én de koppeling van theorie naar de dagelijkse praktijk van professionals binnen het UWV. Hiervoor nodigen we inhoudelijke sprekers uit om verschillende concepten vanuit een wetenschappelijk perspectief verder toe te lichten. Daarna wordt de vertaalslag gemaakt naar de eigen praktijk: oefenen van vaardigheden in het omgaan met de driehoek en het eigen professioneel verantwoordelijk handelen. Dit alles linken we aan de Participatiewet en het VN-verdrag voor personen met een Handicap. 

Bij deelname is het de bedoeling dat u het gehele programma volgt.

Programma

09:30 - 10:00 uur Inloop
10:00 - 10:15 Introductie door Minne Bakker en Sofie Sergeant
10:15 - 12:15 Keynote met korte koffiepauze inbegrepen
12:15 - 13:15 Lunch
13:15 - 13:30 Opdrachtinstructies gegeven door Minne Bakker en Sofie Sergeant
13:30 - 15:30 Schrijfopdracht in kleine groepjes
15:30 - 16:30 Dialoog en reflectie: plenair

Inhoudelijk programma

 

Dag 1 

Chiel Egberts zet het kader ‘Driehoekskunde’ neer. Hij vertrekt vanuit de vraag: Ben je te vertrouwen als professional? In zijn keynote laat hij de toehoorder nadenken over zijn/haar positie als hulpverlener ten opzichte van de cliënt en zijn/haar netwerk. Concepten als kwetsbaarheid, macht en beheersing worden gelinkt aan drie thema’s: het goede doen (Bonus), zorg dragen voor de ander (Verbinding) en je eigen positie/opdracht helder stellen (Positie).

Dag 2

Jacqueline Kool zet het kader ‘Disability Studies’ neer. Zij benadert de positie van de ervaringsdeskundige vanuit haar eigen ervaringsdeskundigheid en vanuit haar expertise in het academisch werkveld ‘Disability Studies’. In haar keynote laat zij de toehoorder nadenken over de positie van ‘de cliënt’ binnen het UWV. Vanuit welke mensvisie wordt deze benaderd? Wat is ‘disabiity’ voor jou? Hoe raakt dit aan ons eigen leven als ‘medewerker binnen UWV’? Het theoretisch discours wordt aangevuld met praktijkverhalen en recente voorbeelden.

Dag 3

Edson Hato vertrekt vanuit de missie van het UWV: meer mensen aan goed werk helpen en inclusie bevorderen. Hij richt de vraag aan het publiek: wat kan jij doen voor meer inclusie? Elke werknemer bij UWV dient zich te houden aan procedures. In zijn keynote stelt hij enkele confronterende vragen en daagt hij ons uit tot reflectie. Hoe staan die procedures in verhouding met de realiteit? Welke macht ervaren wij en hoe zien wij onze taak/verantwoordelijkheid hierbinnen?

 

We zullen enkele boeken en enkele artikels aanraden. Onderstaande auteurs maken deel uit van de literatuurlijst:

  • Pieter Ruyter
  • Chaim van Unen
  • Salvador Minoechin
  • Jacqueline Kool

Benodigdheden: Voor het verdiepingsprogramma is het handig als u een laptop of tablet meeneemt.

Eerdere bijeenkomsten

De presentaties en verslagen van eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma zijn terug te vinden op deze website.

Besloten / Open
Besloten
Locatie

Cursus- en vergadercentrum Domstad
Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht

Routebeschrijving Cursus en vergadercentrum Domstad

Met het openbaar vervoer kunt u reizen via Utrecht Centraal en dan 10 minuten lopen richting uitgang Jaarbeursplein, dan de Jaarbeurs aan de rechterzijde passeren, het parkeerterrein schuin oversteken. Bij de stoplichten de grote weg met de sneltram oversteken. Met de sneltram kunt u ook naar halte Graadt van Roggenweg. U vindt de locatie bij de halte in de zijstraat.

Met de auto adviseren wij om gebruik te maken van het P+R-terrein Westraven, gelegen aan de A12, afrit 17. Bij deze parkeergarage kunt u de sneltram richting Utrecht nemen en stapt u bij de halte Graadt van Roggenweg uit.

Overnachten

Het is mogelijk om op eigen gelegenheid te overnachten in een hotel vlakbij de locatie.

Wij hebben voor u een afspraak gemaakt met Inntel hotels, Smakelaarshoek 24, 3511 EC Utrecht
Voor dit hotel ontvangt u 15% korting op kamerreservering bij reservering via deze link   (https://www.inntelhotelsutrechtcentre.nl/accommodatie-domstad/ ).
U kunt ook telefonisch reserveren, dan graag refereren naar Janica en Domstad DSiN.

Aanmelden

Dit verdiepingsprogramma is enkel voor mensen die werkzaam zijn bij UWV.
Aanmelden kan door het inschrijfformulier in te vullen.

Voor de administratie dient u zich na eventuele eerdere aanmelding toch opnieuw te registreren.

Bent u arbeidsdeskundige, wilt u dan uw SKO-nummer vermelden in uw aanmelding? Voor arbeidsdeskundigen is er een accreditatiepunt beschikbaar gesteld door de NVvA. Door de AVG wetgeving dient u zelf het bewijs van deelname in te sturen. Deze krijgt u ter plekke.

Voor personen met een andere functie is er ook een bewijs van deelname beschikbaar. Deze kunt u naar uw accreditatie-organisatie zenden.
Let op: op dit moment zijn er enkel afspraken met de NVvA en is er geen garantie op het toekennen van een accreditatiepunt door andere organisaties.

Contact

Heeft u vragen, wilt u niet meer op de hoogte gehouden worden van bijeenkomsten vanuit het Scholingsprogramma DSiN-UWV of heeft u zich aangemeld voor dit programma, maar kunt u er onverhoopt niet bij zijn? Dan kunt u e-mailen met Marianne Dijkshoorn: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl

Sprekers

Tijdens de driedaagse is er tijd en ruimte om, op basis van drie inspirerende sprekers en aanvullende literatuur, meer de diepte in te gaan met uitdagende opdrachten. We zijn verheugd u de volgende sprekers aan te mogen kondigen:

Chiel Egberts, orthopedagoog en oprichter van Drienamiek (www.drienamiek.nl). Hij houdt zich bezig met driehoekskunde, waarbij de interactie tussen cliënt, naaste en professional centraal staat. 

Jacqueline Kool, zelfstandig adviseur en publicist op het terrein van beeldvorming en participatie van mensen met een beperking. Jacqueline is mede-oprichter van de Stichting Disability Studies in Nederland. Zij zal ons meenemen in het kader van Disability Studies en waarom dit zo relevant is voor het werk van elke UWV-medewerker.

Edson Hato, directeur Leiderschap, Talentontwikkeling en Opvolgingsplanning bij ABN AMRO. Hij focust zich in zijn lezing op het gegeven van macht en leiderschap binnen het UWV. Hoe gaan we om met machtsverschillen, met de realiteit van afhankelijkheid van de ‘cliënt’. Door welke principes laten we ons leiden in onze eigen leiderschapsstijl?

Dutch
Toegankelijkheid

De locatie en het optionele hotel zijn rolstoeltoegankelijk.