Blog van de maand: Iemand de ogen openen

Sun, 03/31/2019 - 22:38

De blog-van-de-maand is deze keer geschreven door DSiN-projectmedewerker Noëlle van den Heuvel. In haar blog 'Iemand de ogen openen' gaat ze in op wat muziek en kunst in het algemeen kunnen betekenen voor mensen met een (verstandelijke) beperking.

Noëlle: 'Kan muziek worden ingezet als hulpmiddel als het bijvoorbeeld gaat om de band tussen kinderen met een beperking en hun familieleden?'

Noëlle is van plan om in het kader van onderzoek interviews gaan houden met de broertjes en zusjes van een kind met een meervoudige beperking. Noëlle: 'Vervolgens is het doel om met bevriende muzikanten een dag te organiseren waarbij we de geïnterviewde kindjes en hun broertjes en zusjes met een meervoudige beperking uitnodigen om gezamenlijk muziek te maken. De kindjes krijgen de kans om de zinnetjes uit hun eigen interview te filteren die zij het meest belangrijk vinden. Op basis van deze zinnen schrijven wij een tekst. De melodie en muziek zal worden gebaseerd op geluiden en tonen die we gedurende de dag op zullen nemen.Zo krijgt wetenschap een vorm en kunst een betekenis die bij kan dragen aan Family Quality of Life.

Heb jij interesse in deelname aan het onderzoek of inspirerende ideeën? Twijfel dan niet om mij een bericht te sturen.'

Noelle.vandenheuvel@disabilitystudies.nl 

Lees de blog