Portrettenboek "Verweven verhalen"

In het portrettenboek "Verweven verhalen. Leven en werken na het ontstaan van blijvende arbeidsrelevante beperkingen" vertellen zes personen hun persoonlijke verhaal over hun leven, loopbaan en ziekte. De verhalen maken duidelijk hoe zij hun loopbaan ervaren, welke rol de ziekte of beperking daarbij heeft gespeeld; en wat de betekenis van werk of arbeid voor hen is. De zes verhalen illustreren een grote diversiteit aan ervaringen en gevoelens. Er is ook een diversiteit in leeftijd, geslacht en type werk. De verhalen laten bijna zonder uitzondering zien dat het niet eenvoudig is om het werken een goede plek te geven in het leven met een ziekte of beperking. In slechts enkele gevallen leek er sprake te zijn van een meer vloeiend, harmonieus proces.

De portretten zijn gebaseerd op levensloop interviews. Naast de persoonlijke portretten wordt in het boek aandacht besteedt aan enkele aspecten van het onderzoek en worden aanbevelingen gedaan.

Het portrettenboek is samengesteld door Selma van Huijzen, Inge Bramsen en Mieke Cardol van het lectoraat Disability Studies, Kenniscentrum Zorginnovatie van de Hogeschool Rotterdam.