Communiceren met beelden

Wat kunnen beelden bijdragen in de communicatie met mensen die minder taalvaardig zijn? Johan de Koning, coördinator van Markant, nam deel aan een masterclass van Sofie Sergeant, Remco Mostert en Henriëtte Sandvoort, die gebaseerd is op één van de onderdelen van de Cabrio-training. Hij schreef hier een blog over op de website van VGN: 'Communiceren met beeld: ‘We zijn allemaal prutselaars’.

In de blog beschrijft hij wat hij heeft geleerd in de masterclass. En wat hij niet heeft geleerd. Met als gevolg, dat de blog eindigt met wat vragen. Welke tools zijn er voor het communiceren met beelden? Wanneer pas je welke toe? Welke ervaringen zijn ermee opgedaan? Is er onderzoek naar gedaan?

Sofie Sergeant nam de uitdaging tot het schrijven van een blog over 'concrete tools' aan en zo krijgt de masterclass een onverwacht staartje. Sofie schrijft de blog 'Communiceren met beelden (2): ‘Stap uit die verbale box!’' Daarin gaat ze vooral in op de app Ebb. Ebb geeft mensen de kans beelden te verzamelen die bij zichzelf passen. 

Het eerste prototype Ebb inspireerde tot een nieuwe versie: Ebb voor het werkbedrijf WerkSaam Westfriesland, met steun van het UWV. Op dit moment loopt de pilot Ebb bij WerkSaam en wordt onderzoek gepleegd naar de werkzame bestanddelen, de voorwaarden en de uitkomsten. Zowel Ebb als Ebb Werksaam zijn nu reeds beschikbaar op Google Play en Apple Store.