Terugkeer op de arbeidsmarkt

Datum
-
Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

Direct aanmelden

Graag nodigen wij u uit voor deelname aan de Incompany Workshop voor het UWV op donderdag 11 oktober 2018 om 14.30 uur in Utrecht met als thema: ‘Terugkeer naar de Arbeidsmarkt’.

Tijdens een loopbaan kan het gebeuren dat iemand ziek wordt of een aandoening krijgt. Vaak willen de personen in kwestie graag terug naar de arbeidsmarkt. Echter stuiten zij op hun eigen beperkingen of een ontbrekend inlevingsvermogen vanuit een werkgever.

Programma

14:30 - 15:00 uur Inloop met koffie/thee en lekkers
15:00 - 15:10 Opening door dagvoorzitter Bernadette Linssen, Adviseur Verzekeringsarts UWV Rijnmond
15:10 - 15: 35 Enno Trompert geeft een blik op de situatie vanuit ervaringsdeskundigheid
15:40 - 16:00 Maritza Gerritsen over de voorbereiding op het verdienstenmodel van een meritocratiserende maatschappij.
16:00 - 16:20 Interactief gedeelte met Sofie Sergeant, onderwijscoördinator DSiN
16:20 - 16:30 Afronding door dagvoorzitter Bernadette Linssen
16:30 - 17:00 Afsluiting met een hapje en drankje

Incompany workshop

De Incompany workshop is een onderdeel van het scholingsprogramma van DSiN en UWV-SMZ. De samenwerking tussen beide organisaties heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. De bijeenkomsten hebben een afwisselend nationaal en internationaal karakter en zijn op maat gemaakt voor het UWV.  

Hoewel de bijeenkomsten ontwikkeld zijn voor medewerkers van het UWV, zijn ook deelnemers van buiten het UWV van harte welkom.

Eerdere bijeenkomsten

De presentaties en verslagen van voorgaande workshops zijn terug te vinden op de website van Disability Studies in Nederland, onderdeel 'Eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma UWV'.

 

Besloten / Open
Open
Locatie

UWV Utrecht
Bedrijfsrestaurant
Moeder Teresalaan 200
3527 WB Utrecht

De locatie is rolstoeltoegankelijk en ligt op loopafstand van openbaar vervoer halte '24 Oktoberplein'.

Parkeren is op eigen gelegenheid.

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan door het inschrijfformulier in te vullen.

Let op: voor de administratie dient u zich na eventuele eerdere aanmelding toch even te registreren.

Arbeidsdeskundigen krijgen accreditatiepunten.
Bent u arbeidsdeskundige, wilt u dan uw SKO-nummer vermelden in uw aanmelding?

Contact

Heeft u vragen, wilt u niet meer op de hoogte gehouden worden van bijeenkomsten vanuit het Scholingsprogramma DSiN-UWV of heeft u zich aangemeld voor de workshop, maar kunt u er onverhoopt niet bij zijn? Dan kunt u e-mailen met Marianne Dijkshoorn: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl

Sprekers

Enno Trompert is van 2008 tot 2017 lid geweest van de cliëntenraad van UWV. Als vice-voorzitter van de centrale cliëntenraad UWV heeft hij het initiatief genomen om ervaringsdeskundigheid onderwerp van gesprek te maken tussen de centrale cliëntenraad en UWV: ervaringsdeskundigheid in het domein werk & inkomen. Inmiddels is hij ervan overtuigd dat inzet van ervaringsdeskundigheid kan bijdragen aan het ontdekken van ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. Nuttig en helpend na het doormaken van een ontwrichtende ervaring die vaak tot gevolg heeft dat werk tijdelijk of langdurig niet meer mogelijk is.

Maritza Gerritsen is initieel opgeleid als maatschappelijk werker. Twaalf jaar geleden maakte zij de overstap naar docent Sociale Studies. Inmiddels is zij aan het promoveren en in haar  promotieonderzoek staat de volgende vraag centraal: hoe kunnen jongeren in het MBO niveau 1 en 2 op zo’n wijze worden voorbereid op arbeidsparticipatie dat zij opgewassen zijn tegen het verdienstenmodel van een meritocratiserende maatschappij? Vanuit dit oogpunt, maar ook vanuit haar eigen ervaring als werknemer met een fysieke beperking in diverse organisaties, kijkt zij naar inclusie op de arbeidsmarkt van mensen met een ondersteuningsbehoefte.

Dutch