Hoogopgeleiden met een arbeidsbeperking

donderdag, 17 mei, 2018 - 14:30 - 17:00

 

Direct aanmelden

Graag nodigen wij u uit voor de Incompany Workshop op 17 mei 2018 om 14.30 uur in Amsterdam met het volgende thema: ‘Hoogopgeleiden met een arbeidsbeperking’.

Veel hogeropgeleiden met een arbeidsbeperking zijn op zoek naar werk. Zij passen in de meeste gevallen niet op de ‘jobcarvingsfunctie’. Tijdens deze workshop zal ingegaan worden op onder andere de vraag hoe hoger opgeleiden aan het werk kunnen komen en blijven. Daarbij wordt ingegaan op de de vraag wat voor rol opleidingen al kunnen spelen in het voorbereiden van mensen op de arbeidsmarkt. Tevens wordt gesproken over mogelijke vormen van goede begeleiding; wat is er nodig, zowel vanuit het perspectief van de hoogopgeleide als vanuit het perspectief van de werkgever.

Programma

14:30 - 15:00 uur Inloop met koffie/thee en lekkers
15:00 - 15:10 Opening door dagvoorzitter Prof. dr. Geert Van Hove,
bijzonder hoogleraar Disability Studies, afdeling Metamedica, VUmc
15:10 - 15: 35 Een disability studies perspectief op het thema ‘Hoogopgeleiden met een
arbeidsbeperking’ door Marian de Groot
15:40 - 16:00 Het perspectief door Maurice Vermunt
16:00 - 16:20 Interactief gedeelte met Sofie Sergeant, onderwijscoördinator DSiN
16:20 - 16:30 Afsluiting door dagvoorzitter Geert Van Hove
16:30 - 17:00 Afsluiting met een hapje en drankje

Incompany workshop

De Incompany workshop is een onderdeel van het scholingsprogramma van DSiN en UWV-SMZ. De samenwerking tussen beide organisaties heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. De bijeenkomsten hebben een afwisselend nationaal en internationaal karakter en zijn op maat gemaakt voor het UWV.

Hoewel de bijeenkomsten ontwikkeld zijn voor medewerkers van het UWV, zijn ook deelnemers van buiten het UWV van harte welkom.

Eerdere bijeenkomsten

De presentaties en verslagen van voorgaande workshops zijn terug te vinden op de website van Disability Studies in Nederland, onderdeel 'Eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma UWV'.

Spreker(s)

Marian de Groot:

Marian de Groot is directeur van Expertisecentrum handicap + studie, een organisatie die hogescholen en universiteiten ondersteunt bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking. Door haar ervaring bij handicap + studie en eerder binnen het mbo en loopbaanprojecten voor bouw- en bouwgerelateerde sectoren heeft Marian kennis van veel verschillende aspecten van het studeren en werken met een functiebeperking en specifiek van de (knelpunten bij de) overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt voor mensen met een beperking.

Maurice Vermunt:

Maurice is ondernemer in de wereld van mens en werk en als eigenaar van LDC betrokken bij een bedrijf dat midden in de maatschappij staat. LDC faciliteert professionals die cliënten begeleiden in hun loopbaan. Al dan niet vanuit een werksetting. Via LDC vormen deze cliënten, via testen en arbeidsmarktdata,  een ‘arbeidsidentiteit’. Maurice draagt ook maatschappelijk een steentje bij, onder andere door werk te bieden aan mensen met een beperking. Hij kan via meerdere brillen, dus ook als werkgever, naar de materie kijken.

Locatie

Vrije Universiteit Amsterdam
Hoofdgebouw
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

De locatie is rolstoeltoegankelijk en ligt op loopafstand van openbaar vervoer halte ‘De Boelelaan/VU’.

Parkeren is op eigen gelegenheid.

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Open / besloten:

Open

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan door het inschrijfformulier in te vullen.

Let op: voor de administratie dient u zich na eventuele eerdere aanmelding toch even te registreren.

Arbeidsdeskundigen krijgen accreditatiepunten.
Bent u arbeidsdeskundige, wilt u dan uw SKO-nummer vermelden in uw aanmelding?

Contact:

Heeft u vragen of heeft u zich aangemeld voor de workshop, maar kunt u er onverhoopt niet bij zijn?
Dan kunt u e-mailen met Marianne Dijkshoorn: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl