Presentatie over Onderzoeksagenda Autisme tijdens bijeenkomst Onderzoekersplatform DSIB

Karin van den Bosch en Diederik Weve gaven een presentatie over hun onderzoek 'Onderzoeksagenda Autisme' tijdens de bijeenkomst van het Onderzoekersplatform Disability Studies, Inclusie en Belonging (DSIB) op 20 december 2018.

De Onderzoeksagenda Autisme is een onderzoeksproject waarbij in kaart wordt gebracht naar welke onderwerpen onderzoek zou moeten gebeuren, volgens (jong)volwassenen met autisme (16+), ouders van een kind met autisme (16-) en wettelijk vertegenwoordigers van een volwassene met autisme en een zware zorgbehoefte.

Aansluitend gingen de deelnemers, onder leiding van Doortje Kal en Jacqueline Kool, met elkaar in gesprek over de toekomst van het Onderzoekersplatform en wensen voor de toekomst. De huidige organisatoren (Doortje Kal, Jacqueline Kool en Gustaaf Bos) gaven aan het stokje graag (deels) over te willen dragen aan nieuwe trekkers. Voor 2019 gaan Sofie Sergeant, Minne Bakker en Inge Redeker (Vilans) zich over het programma buigen.

Het Onderzoekersplatform is een plek voor ontmoeting, inspiratie en netwerken voor onderzoekers, ervaringsdeskundigen en professionals van diverse organisaties, waaronder DSiN en gastlocatie Hogeschool Utrecht.

 

Foto Doortje Kal en Jacqueline Kool

Foto: Doortje Kal en Jacqueline Kool

Eerdere bijeenkomsten

Presentaties en verslagen van eerdere bijeenkomsten van het Onderzoekersplatform.

BijlageGrootte
PDF icon Presentatie 'Onderzoeksagenda Autisme'900.87 KB