UWV Incompany workshop: All inclusive (online)

Datum
-
Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 

 

Direct aanmelden

Graag nodigen wij u uit voor de online DSiN-UWV Incompany Workshop op 3 december 2020 om 14.15 uur met het volgende thema:

'All inclusive'.

De laatste incompany bijeenkomst van het jaar kent een internationaal karakter. De voertaal van deze bijeenkomst is om die reden ook gedeeltelijk in het Engels. Welke initiatieven hebben bij onze ‘buren’ al tot positieve veranderingen geleid en wat kan hieruit meegenomen worden naar de praktijk van het UWV?

Een inspirerende bijeenkomst met een spreker uit Noorwegen over ervaringen met een grootschalig arbeidsproject. We linken in deze bijeenkomst ook naar de resultaten en bovendrijvers uit het driedaagse verdiepingsprogramma: punten van herkenning en verschil.

Mocht dit webinar ook interessant zijn voor een collega, dan kunt u gerust deze uitnodiging doorsturen.

Voorbereiding

Voorafgaand aan de bijeenkomst wordt u geacht zo’n 30 minuten te investeren aan voorbereiding op de workshop. 

Huiswerk:

  • Film bekijken die InnArbeid heeft gemaakt over hun arbeidsproject; deze staat op YouTube;
  • Engelstalig gedeelte van de website van InnArbeid doornemen;
  • Als laatste hebben wij het artikel "Impressie Driedaagse" voor u om te lezen. Het is geschreven door Olivier Lingbeek en in dit artikel heeft hij alle verhalen en dialogen gecapteerd en samengevat die aan bod zijn gekomen in het 3-daags verdiepingsprogramma op 29, 30 september en 1 oktober jl. Het artikel is als bijlage toegevoegd.

Programma

14:15 - 14:30 uur Inloggen met je eigen koffie/thee
14:30 - 14:40 Opening door dagvoorzitter Margriet van Kampenhout
14:40 - 15:10 Lezing Prof. Elin Thygesen over het project InnArbeid
15:10 - 15:40 Samenvatting bevindingen 3-daags verdiepingsprogramma door Sofie Sergeant
15:40 - 16:00 Interactieve afronding onder leiding van Margriet van Kampenhout
16:00 Afsluiting

Leerdoelen

Het doel van deze bijeenkomst is om u als deelnemer te inspireren inzake processen in de transitie van onderwijs naar arbeid en dit te verbinden aan de opdracht/uitdaging van UWV-medewerkers.

Na deelname heeft u meer:

  • inzicht in diverse processen in de transitie van onderwijs naar werk;
  • inzicht in hoe technologie aan die transitie kan bijdragen;
  • dankzij de link naar onze driedaagse en wat UWV-medewerkers hier bespraken en schreven: inzicht in hoe dit raakt aan uw eigen werk.

Incompany workshop

De Incompany workshop is een onderdeel van het scholingsprogramma van Disability Studies in Nederland en UWV en heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. 

Hoewel de bijeenkomsten ontwikkeld zijn voor medewerkers van het UWV, zijn ook deelnemers van buiten het UWV van harte welkom.

Eerdere bijeenkomsten

De presentaties en verslagen van eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma zijn terug te vinden op de website van DSiN.

 
Besloten / Open
Open
Locatie

Online via Zoom.

Als u zich heeft aangemeld ontvangt u van ons de link tot de Workshop met begeleidende info. Aangezien we momenteel veelal thuiswerken gaan we er gemakshalve vanuit dat iedereen dat doet. DSiN heeft de meeste kennis van Zoom en derhalve hebben we ook besloten om deze te gebruiken. U kunt deze workshop volgen met ieder gewenst apparaat (computer/Ipad/GSM) behalve uw computer op uw werkplek als u bij het UWV werkt. Ieder die zich aanmeldt voor de Workshop krijgt hiertoe heldere uitleg en ondersteuning indien nodig.

 
Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan door het inschrijfformulier in te vullen.

Let op: na een eerdere deelname dient u zich toch even te registreren. Voor UWV-medewerkers is er een bewijs van deelname beschikbaar voor de aanvraag van accreditatiepunten.

 
Contact

Heeft u vragen, of heeft u zich aangemeld, maar kunt u onverhoopt toch niet online aansluiten? Dan kunt u e-mailen met Angela Hanse: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl

 
Sprekers

Elin Thygesen has a background as a nurse and works as a professor at the Department of Health and Nursing Science at the University of Agder in Norway. In parts of her position, she is affiliated with the Center for e-Health at the University of Agder. Her research primarily deals with how use of technology can support interaction processes, user experiences with the use of telemedicine and telecare. She is the project manager for the InnArbeid project, developing innovative services and technology so that people with intellectual and developmental disabilities can find, get, and keep a job. She is also responsible for carrying out an innovation EU-project to prevent social exclusion and loneliness among elderly people living at home receiving health services.

Sofie Sergeant werkt als onderwijscoördinator en onderzoeker voor Disability Studies in Nederland. Zij zal vandaag de bevindingen van het 3-daags verdiepingsprogramma wat eind september heeft plaatsgevonden samenvatten en verbinden met het artikel wat Olivier Lingbeek over deze 3-daagse heeft geschreven.

Margriet van Kampenhout is dagvoorzitter tijdens deze bijeenkomst. Zij werkt als coach bij Argenta consult. Ze coacht leidinggevenden en professionals op het gebied van eigen regie, helder communiceren en effectief samenwerken. Als dagvoorzitter legt ze visies naast elkaar en vertaalt ze ingenomen standpunten naar gedeelde belangen.

 
Dutch