Zilveren prokkel voor Clientcolleges

De Inclusieve gemeente Geldermalsen heeft i.s.m de organisatie Prezzent en MBO school Helicon Geldermalsen vrijdag 26 juni in Utrecht de zilveren Prokkel ontvangen in de categorie Mensenrechten voor de prokkel 
"Clientcolleges". Zes deelnemers die mee hebben geholpen om de colleges samen te stellen en voor te bereiden namen de prijs in ontvangst in aanwezigheid van Staatssecretaris Van Rijn. 

Clientcolleges

Leerlingen van Helicon zullen in het komende schooljaar 2015/2016 Cliënt Colleges geven aan cliënten in de dagbesteding. Colleges over verschillende diersoorten, over lammeren, over voeding, over vachtverzorging, etc. Onder het motto ‘niets over (en voor) ons, zonder ons’ (de slogan van het project Inclusieve gemeente Geldermalsen) worden mensen met een beperking betrokken bij de voorbereiding en vormgeving van de colleges. Zij bepalen mede hoe de colleges er uit gaan zien en fungeren gedurende het schooljaar als klankbordgroep en adviesraad voor de MBO leerlingen.

Stichting Prezzent werkt mee aan het project door haar dagbestedingsvoorzieningen (o.a Zorgimkerij en Kinderboerderij) beschikbaar te stellen als test locatie en vraagt cliënten voor de klankbordgroep. Disability Studies in Nederland (DSiN) zet het project Inclusieve gemeente Geldermalsen in om de ervaringen tijdens deze Prokkel en dit traject als input te gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek vanuit hun leerstoel aan de VU. 

Prezzent, Helicon en Disabilitys Studies in Nederland voeren dit Prokkel project gezamenlijk uit.

Eerdere berichten over dit onderwerp

ClientColleges ontvangt Gouden Prokkel nominatie

Prikkelende Ontmoeting tussen mensen met en zonder beperkingen

Prokkel Client Colleges Geldermalsen