Vacature - Stagiair(e) bij Disability Studies in Nederland

Wat ga je doen? 

Een stage bij Disability Studies in Nederland biedt je de kans om in een inspirerende en open werkomgeving je professionele, academische en persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Binnen de organisatie zijn er verschillende projecten die aandacht nodig hebben. De projecten hebben o.a. betrekking tot praktische interventies, inclusief onderzoek, de rol van technologie en de kwaliteit van leven. Jouw taken worden individueel afgestemd op jouw talenten, interesse en leerproces. 

Voorbeelden van taken waar eerdere stagiair(e)s aan hebben gewerkt zijn: (mede-) organiseren van (internationale) evenementen, maken van promotiemateriaal van evenementen, schrijven van bijdragen voor de website en artikelen, ondersteuning van projecten, onderzoek m.b.t. disability studies of de ontwikkeling van een universitair vak. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van een breed spectrum aan taken die je zou kunnen doen tijdens je stage.

Dit ben jij! 

We zoeken enthousiaste kandidaten die zich herkennen in de visie en missie van Disability Studies in Nederland. Tevens beschik je over de volgende kenmerken: 

  • Je studeert aan een Nederlandse onderwijsinstelling (mbo, hbo of wo). 
  • Je hebt interesse in disability studies en een affiniteit met het vak. (Ervaringskennis is zeker ook welkom)
  • Je wilt je inzetten voor een inclusieve en verwelkomende maatschappij voor iedereen. 
  • Je hecht waarde aan een goede kwaliteit van leven voor mensen met een disability waarin hun eigen regie en mogelijkheden centraal staan. 
  • Je bent leergierig, proactief en zelfstandig.
  • Je hebt er geen probleem mee om alleen te werken.
  • Je kan gemakkelijk schakelen tussen verschillende taken.
  • Je durft (kritische) vragen te stellen.
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. 

Over het algemeen werk je vanuit thuis met de mogelijkheid om op kantoor in Utrecht (bij de Universiteit van Humanistiek) te werken. De duur van de stage is afhankelijk van je beschikbaarheid en de voorwaarden van jouw opleiding. Een deeltijd stage behoort ook tot de mogelijkheden.

Wat kan je van ons verwachten? 

De activiteiten binnen de organisatie volgen het principe “Nothing about us, without us” waarin we een goede kwaliteit van leven voor mensen met een disability vooropstellen waarin hun eigen regie en mogelijkheden centraal staan. Een inclusieve en verwelkomende maatschappij staat centraal in ons werk en we vinden het belangrijk om in onderzoek en ontwikkeling mensen met een disability in verschillende rollen te betrekken bij het werk. 

Tijdens je stageperiode werk je aan afwisselende en uitdagende taken in een inspirerende en leerzame werkomgeving. Je werkt samen met vakkundige collega’s in een informele werksfeer. Eventueel kunnen we ook een training aanbieden over het doen van inclusief onderzoek ter ontwikkeling van je skillset.

Je vindt meer informatie over ons op deze website. 

Meer weten? 

Ben je enthousiast? Stuur je CV met een korte motivatiebrief naar: info@disabilitystudies.nl 
We nemen z.s.m. maar uiterlijk binnen twee weken contact met je op.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via bovenstaand e-mailadres. 

We horen graag van je!