UWV Incompany workshop over het huidige wettelijke kader en hoe dit uitnodigt tot out-of-the-box denken

Op donderdag 6 februari j.l. vond de eerste DSiN-UWV Incompany workshop van dit jaar plaats, onder de noemer: 'het huidige wettelijke kader en hoe dit uitnodigt tot out-of-the-box denken'. De presentatie is te downloaden als bijlage bij dit bericht.

Dagvoorzitter Margriet van Kampenhout opende de bijeenkomst met een raak voorbeeld van de UWV portier en het wel en niet doorlaten van deelnemers voor deze workshop. Van Kampenhout: 'Het dilemma van de portier is houd je je aan de regels die van hogerhand zijn opgelegd of ga je binnen de kaders er flexibel of out of the box mee om.' Het thema van de workshop in een notendop. 

Prof. mr. dr. Willemijn Roozendaal, hoogleraar Sociaal recht aan de VU, schetste in haar lezing een historisch perspectief over de totstandkoming van het huidige wettelijke kader. 

Bart de Bruin vertelde over de oprichting en visie van zijn Stichting Phusis en nam het publiek mee in zijn verhaal over de mogelijkheden die hij ziet om binnen de huidige wet- en regelgeving out of the box te denken om zo het beste er uit te halen voor zijn medewerkers.

Volgende bijeenkomst

De volgende bijeenkomst van het scholingsprogramma DSiN-UWV vindt plaats op 11 juni 2020, 'Kijk anders, zie meer.'

Eerdere bijeenkomsten

Verslagen en presentaties van eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma DSiN-UWV

Prof. mr. dr. Willemijn Roozendaal geeft een lezing
werksessie deelnemers workshop
Presentatie Bart de Bruin Stichting Phusis