Schrijf je nu in voor het het gloednieuwe keuzevak Disability Studies!

In het voorjaar van 2023 biedt de Universiteit van Amsterdam een keuzevak Disability Studies aan. Dit vak is mede ontwikkeld door docenten van de Universiteit van Humanistiek. Doe mee aan het vak en kom meer te weten over Disability Studies!
 
In samenwerking met docenten, gastdocenten en ervaringsdeskundigen onderzoek je de relaties tussen handicap en samenleving vanuit verschillende sociaal-politieke en theoretische invalshoeken.

Combineer theorie met eigen ervaringen
Tijdens het keuzevak is er veel ruimte voor je eigen ervaringen en verdiep je je kennis door middel van historische en theoretische achtergronden in de literatuur.

Inclusief onderzoek
Het centrale thema in dit keuzevak is inclusieve deelname aan onderzoek, onderwijs en de samenleving, met aanvullende thema’s zoals inclusieve onderzoeksmethoden, handicaps in een mondiaal perspectief, denkbeelden en kaders rondom handicaps, verschillen in beperkingen, intersectionaliteit en technieken om de vertegenwoordiging van beperkingen te analyseren in diverse media. Bespreking van wetenschappelijke literatuur stof wisselen we af met seminars met gasten. We gebruiken waar mogelijk creatieve methoden.
 
Het vak wordt aangeboden voor tweede- en derdejaars bachelorstudenten van alle faculteiten en achtergronden.

Dit keuzevak is ontwikkeld door: Prof.dr. Alice Schippers, Dr. Alistair Niemeijer, Dr. Annerienke Fioole, Prof.dr. Jeanette Pols. 

De inschrijvingsperiode voor het keuzevak vindt plaats tussen maandag 4 december 2023 tot en met maandag 11 december 2023 (13.00 uur). Je vindt hier alle informatie; studiegids van de Universiteit van Amsterdam.