Geslaagd congres Athene

Mon, 07/23/2018 - 13:46

Het 5e IASSIDD Europe congres 'Diversity & Belonging', dat van 17 t/m 21 juli 2018 werd gehouden in Athene, Griekenland, was een groot succes. Dit congres werd mede georganiseerd en gesponsord door DSiN.

Het IASSIDD Europe congres bevatte - net zoals het Disability Studies Congres in Amsterdam in 2017 - verschillende activiteiten/presentaties/workshops waar mensen met een verstandelijke beperking konden van genieten en bijdragen. De samenwerking tussen Tomas Doukas, Sofie Sergeant en Noëlle van den Heuvel resulteerde in een 'Inclusive Stream' met het 'Inclusive Congressbook'.

Alice Schippers opende het congres met een welkomstwoord. Prof. Geert Van Hove verzorgde een keynote. Diverse DS-onderzoekers uit Nederland verzorgden een presentatie of workshop, waaronder Sofie Sergeant, Hanna Peels en Mitzi Waltz.

Ook het Tekenlabo van Sofie Sergeant was geopend op het congres. De tekeningen die waren gemaakt, werden door kunstenaars Selcuki & Ali verwerkt tot Griekse traditionele gewaden (chitons). Tijdens de 'Chiton Catwalk' werden deze gewaden gedragen en geshowd door een bont gezelschap van 13 mensen. 
 

Bekijk de video's van de Chiton Catwalk

Foto's van het congres op Facebook

Meer berichten over het congres op de Facebook-pagina van DSiN en de Facebook-pagina van IASSIDD

 

Logo congres Athene