Bij CABRIO-trainingen duikt iedereen de diepte in

Samenwerken klinkt eenvoudig. Maar écht samenwerken rond een project, écht samen onderzoek doen, dat vraagt misschien meer dan we denken. Tussen 2016 en 2020 werd door Sofie Sergeant, onderzoeker en trainer bij Disability Studies in Nederland, de CABRIO-training ontwikkeld. Dit deed zij samen met Henriëtte Sandvoort, onderzoeker en trainster bij de LFB. 

De training geeft antwoord op elementaire vragen van teams over hoe ze inclusief onderzoek samen het beste kunnen vormgeven. Als trainersduo gingen Sofie en Henriëtte van start om teams te ondersteunen vanuit het onderzoeksproject 'Samen werken, samen leren' binnen het ZonMw-programma 'Gewoon Bijzonder'. Inmiddels worden er meerdere trainerduo's opgeleid en is, met steun van ZonMw, de CABRIO-training doorontwikkeld en verstevigd. Een enthousiast en creatief team staat te popelen om te beginnen. De website is in de lucht, het modulemateriaal staat klaar.

Tijdens de CABRIO-training leer je met elkaar over belangrijke zaken zoals "Samenwerking in Onderzoek", "Reflecteren", "Communiceren en Rapporteren", "Creatieve onderzoeksmethoden", "Analyseren" en "Multi-zintuigelijk presenteren". De CABRIO-training is in oorsprong ontwikkeld voor onderzoeksteams, maar ook andere teams (in de zorg, in onderwijs, architectuur, beleid, bedrijfswereld) kunnen baat hebben bij deze training omdat de focus ligt op samenwerking in een team waar ervaringskennis, praktijkkennis en wetenschappelijke kennis samenkomen. 

Interesse? Kijk voor meer informatie op: cabrio-training.online

Meer inspiratie en informatie

YouTube-video 'Twee onderzoekers' met Sofie en Henriëtte

Remco Mostert over de CABRIO-training (YouTube)

Ervaring van Shireen Kaijadoe met de CABRIO-training (YouTube)

Facebookpagina CABRIO-training

Gerelateerde blogs

Remco Mostert: 'CABRIO in Coronatijd'

Kim van den Boogaard: 'Samen werken'

Gerelateerde onderzoeken/projecten

Het verduurzamen van de CABRIO-training: Coaching, training en intervisie voor inclusieve onderzoeksteams (Remco Mostert, Sofie Sergeant, Henriëtte Sandvoort en vele anderen)

Samen werken, samen leren (Sofie Sergeant en Henriëtte Sandvoort)

Meer toekomst voor inclusief onderzoek door de ervaringen van leden van inclusieve onderzoeksteams onder de loep te nemen (stage-onderzoek door Rosa Stalenberg)