"Achter de rouw" ingezonden voor Yarden afscheidsprijs

"Achter de rouw" is een doos met 8 illustraties die de dialoog over rouw kunnen ondersteunen bij mensen met een verstandelijke beperking en anderen die baat hebben bij visuele ondersteuning. Daarnaast is er een begeleidende tekst met informatie over rouwen bij mensen met een verstandelijke beperking. 

"Achter de rouw" is gemaakt door Sofie Sergeant (DSiN-medewerker) en Saar de Buysere. Saar, kunstenaar en Sofie, orthopedagoge werken samen omdat taal alleen vaak niet volstaat, en omdat het beeld soms verklaring nodig heeft. Het doel van de samenwerking is ‘media’ maken die de dialoog kunnen ondersteunen.

Het pakket is een van de inzendingen voor de Yarden afscheidsprijs

Yarden Afscheidsprijs

Yarden is een Nederlandse uitvaartorganisatie. Yarden wil grensverleggende ideeën of initiatieven rondom het levenseinde en het afscheid stimuleren dan wel belonen. Daarom heeft Yarden de Yarden Afscheidsprijs in het leven geroepen. Originele, vernieuwende en/of taboedoorbrekende inzendingen maken kans op deze prijs. De winnende initiatieven of ideeën worden beloond met o.a. een geldbedrag. De prijs bestaat uit een Publieksprijs en een Juryprijs.

Breng uw stem uit voor de publieksprijs

Het publiek kiest uit alle inzendingen de winnaar van de publieksprijs. De winnaar is de inzender met de meeste stemmen. Het stemmen op inzendingen is mogelijk tot en met 23 oktober 2015 17:00.

Het werk van Sofie Sergeant en Saar de Buysere is via deze link te vinden.

Uiteraard hopen zij dat er massaal op hun inzending gestemd gaat worden.

Bijlage Grootte
14884-achterderouwklein.pdf 6.95 MB