Ebb: een app voor mensen die communiceren via beelden

Sofie Sergeant ontwikkelde een app voor mensen die communiceren via beelden, zoals veel mensen met een verstandelijke beperking: Ebb. Iets voor jou? Download Ebb dan nu via Google Play of de App Store! (ontwikkelversie)

Ebb is een app voor mensen die communiceren via beelden, zoals veel mensen met een verstandelijke beperking. Veel mensen met een verstandelijke beperking kunnen niet lezen en schrijven en hebben moeite met geheugen en overzicht. Hierbij wil Ebb ondersteunen. 

Ebb is te gebruiken op een tablet of smartphone. 

De app is een idee van Sofie Sergeant. Ze beschreef dit idee reeds in het boek ‘Disability Studies in de Lage Landen’, in het hoofdstuk ‘De dialoog ondertiteld met beelden’, geschreven door Lien Verreyt en Sofie Sergeant. Zij maakte de app in eerste instantie voor haar doctoraatsonderzoek 'Samen werken, samen leren'. De app is ontwikkeld in samenwerking met René Krewinkel.

Rond de app Ebb plannen we vormingen en trainingen, o.m. in samenwerking met KONEKT, een Belgische netwerkorganisatie voor mensen met een beperking en hun netwerk.

Meer informatie is te vinden op de website over Ebb. Hier vind je ook de gebruikershandleiding.

Ebb heeft ook een eigen Facebook-pagina.

De versie die je nu al kunt downloaden is een eerste versie: een prototype. Dit betekent dat er nog foutjes inzitten, dat we nog zaken gaan aanpassen. Hier kunnen jullie bij helpen. Feedback kun je doormailen naar Sofie Sergeant: sofie.sergeant@disabilitystudies.nl