Blog-van-de-Maand: I choose not to place ‘DIS’ in my ability

De blog-van-de-maand februari 2020 is geschreven door Esmée Buitenhuis, en heeft als titel: 'I choose not to place 'DIS' in my ability'. Esmée was onderzoeksstagiaire bij DSiN in 2019 vanuit de opleiding ‘International hotel management’ aan de hogeschool Saxion. In haar blog reflecteert ze op haar ervaringen en onderzoeksbevindingen.

Esmée: 'Mijn afstudeeronderzoek heeft mij meer aan het denken gezet dan ik van te voren had gedacht. Ondanks dat er al vele maatregelen genomen zijn in Nederland om de inclusie in de maatschappij en arbeidsmarkt voor mensen met een arbeidsbeperking te verbeteren, is dit nog niet genoeg. (...)

Voor echte inclusie is, in mijn ogen, meer nodig, namelijk naast betrokkenheid in relaties ook echte betrokkenheid op de werkvloer met verantwoordelijkheden en werktaken. (...)

Als er een ding is wat we met zijn allen kunnen doen om mensen met een beperking een beter gevoel te geven in de samenleving is het wel iedereen een eerlijke kans te geven en te behandelen als gelijken. Eerlijk is eerlijk, iedereen verdient een kans en we zijn allemaal hetzelfde. Vandaar ook de titel: 'I choose not to place ‘DIS’ in my ability'. Kijk niet naar iemands beperkingen maar zie de dingen die wel mogelijk zijn. Er is zoveel meer mogelijk als we allemaal onze ogen openen en kijken naar kansen en oplossingen in plaats van de dingen die soms moeilijkheden kunnen opleveren!'

Lees de hele blog

Meer informatie over het onderzoek