Wil jij ervaringsdeskundige zijn? (DS bij de lunch lezing)

donderdag, 28 september, 2017 - 11:30 - 14:00

Wij nodigen iedereen van harte uit voor de Disability Studies bij de lunch lezing 'Wil jij ervaringsdeskundige zijn?? Een prikkelende dialoog over ins en outs van ervaringsdeskundigheid' op 28 september 2017. 

Gratis aanmelden

We gaan met elkaar en een aantal inspirerende gastsprekers aan het werk met het fenomeen 'ervaringsdeskundigheid'. Wat is ervaringsdeskundigheid nou eigenlijk? Is het hetzelfde als 'patiëntenkennis'? En hoe verhoudt het zich tot 'ervaringskennis'?

Bij de lunch verkennen we dit woud aan termen vol goede intenties, inspiraties en dogma’s. Op welke voorwaarden en hoe kan 'kennis van binnen uit' op vruchtbare wijze bijdragen aan onderzoek, beleid en praktijken?

Met medewerking van o.a. Coleta Platenkamp, Gert Rebergen, Henriette Sandvoort en Hans van Eeken. Jacqueline Kool is de initiator en Geert Van Hove presentator & discussieleider. 

Eerdere bijeenkomsten DS bij de lunch

Bijeenkomst gemist? Je kunt altijd kijken bij de eerdere bijeenkomsten van DS bij de lunch voor een terugblik. Hier vind je ook de presentaties en verslagen van de bijeenkomsten. 

Spreker(s)

Coleta Platenkamp, Gert Rebergen, Henriette Sandvoort en Hans van Eeken. Jacqueline Kool is de initiator en Geert Van Hove presentator & discussieleider. 

Locatie

VU, Hoofdgebouw
AURORA ZAAL, begane grond 
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam.

Routebeschrijving Aurorazaal: Vanaf de hoofdingang, in het hoofdgebouw loopt u rechtsaf voor de koffiecorner Rendez Vu het restaurant in. Vervolgens slaat u meteen linksaf en staat dan voor de ingang van de Aurorazaal.

(Toegankelijke) toiletten zijn aanwezig bij de Aurora zaal.

In de Aurora zaal is geen ringleiding. Een schrijftolk is aanwezig en gebruikt Text on Top op het beeldscherm. 

Kosten

De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Open / besloten:

Open

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst doe je door het online registratieformulier in te vullen.

Organisatie

DSiN/ leerstoel Disability Studies
De leerstoel Disability Studies werkt nauw samen met de afdeling Metamedica, VUmc (waar de leerstoel is gevestigd) in onderzoek & onderwijs activiteiten. 

Contact:

Irene van Helden
Email: irene.vanhelden@disabilitystudies.nl
Telefoonnummer: 06-47410429

Meer informatie

Disability Studies bij de lunch lezingen

Eerdere bijeenkomsten Disability Studies bij de lunch