UWV Incompany workshop: Ruimte voor verandering? Mijn rol binnen het UWV

Datum
-
Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Direct aanmelden

Graag nodigen wij u uit voor de Incompany Workshop op 12 september 2019 om 14.30 uur in Amsterdam met het volgende thema:

'Ruimte voor verandering? Mijn rol binnen het UWV'. 

In de afgelopen jaren is er tijdens de bijeenkomsten vaak ingegaan op wat de behoefte is vanuit de werknemer met een beperking, vanuit de organisaties die mensen met een beperking aannemen en vanuit de naasten van mensen met een beperking. We hoorden vaak dat er heel hard gewerkt wordt binnen UWV aan goede begeleiding, maar dat het wenselijk is om werk te maken van betere afstemming en opvolging. Telkens blijkt dat de lezingen en verhalen (h)erkend worden door het UWV-publiek en dat er nood is aan verandering om (betere) arbeidsparticipatie in de toekomst mogelijk te maken. Dit keer willen we daarom expliciet aandacht besteden aan hoeveel ruimte er ervaren wordt door jullie als professional om bepaalde veranderingen in gang te zetten. Maar ook kritisch met elkaar te kijken naar:

  • Wat de nadelen zijn van veranderen;
  • Welke drempels worden ervaren;
  • Wat is er nodig binnen UWV om positieve verandering te realiseren.

Programma

14:30 - 15:00 uur Inloop met koffie/thee en lekkers
15:00 - 15:10 Opening door dagvoorzitter Sofie Sergeant, DSiN
15:10 - 15:55 Een Disability Studies perspectief op het thema door prof. Geert Van Hove
15:55 - 16:25 Reflecties: interactief gedeelte met Martin Harms en Sofie Sergeant.
16:25 - 16:30 Afronding door dagvoorzitter Sofie Sergeant
16:30 - 17:15 Afsluiting met een hapje en drankje

Incompany workshop

De Incompany workshop is een onderdeel van het scholingsprogramma van DSiN en UWV. De samenwerking tussen beide organisaties heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. De bijeenkomsten hebben een afwisselend nationaal en internationaal karakter en zijn op maat gemaakt voor het UWV. 

Het scholingsprogramma 2019 bestaat uit een serie van vier Incompany Workshops en een Verdiepingsprogramma, waarbij het thema arbeidsparticipatie vanuit een Disability Studies (DS) invalshoek wordt belicht.

Hoewel de bijeenkomsten ontwikkeld zijn voor medewerkers van het UWV, zijn ook deelnemers van buiten het UWV van harte welkom.

Eerdere bijeenkomsten

Eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma UWV, met de bijbehorende verslagen en presentaties.

Besloten / Open
Open
Locatie

The Colour Kitchen Langerlust
Provincialeweg 24
1108 AB Amsterdam

De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Met het openbaar vervoer kunt u het beste metro 53 nemen en dan uit stappen bij de eindhalte Gaasperplas. Vervolgens is het 15 minuten lopen door het Gaasperpark. U kunt ook bus 49 richting Weesp nemen en dan uitstappen bij halte Reigersbroeck.

Met de auto neemt u vanaf de A9 afslag S113 Gaasperplas/Weesp. Volg daarna de Provincialeweg richting Weesp. U vindt Boerderij Langerlust na circa 1 km. aan uw rechterhand.

Aanmelden

Aanmelden is noodzakelijk en kan door het inschrijfformulier in te vullen.

Let op: na een eerdere deelname dient u zich toch even te registreren. Voor alle UWV-medewerkers is er een bewijs van deelname beschikbaar voor de aanvraag van een accreditatiepunt.

Contact

Heeft u vragen, wilt u niet meer op de hoogte gehouden worden van bijeenkomsten vanuit het Scholingsprogramma DSiN-UWV of heeft u zich aangemeld voor de workshop, maar kunt u er onverhoopt niet bij zijn? Dan kunt u e-mailen met Marianne Dijkshoorn: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl

Sprekers

Geert Van Hove is als hoogleraar verbonden aan de vakgroep Disability Studies en gaat het inhoudelijke programma leiden. Er zal ingegaan worden op verschillende perspectieven om het arbeidsparticipatie-vraagstuk aan te vliegen. Daarnaast wordt er in een dialoog onderzocht waar ruimte ligt voor verandering en waar deze er (nog) niet is.

Martin Harms is directeur HRM bij UWV. Martin zet zich vanuit zijn rol in voor inclusie op de werkvloer waarbij ruimte is (en zo nodig wordt gecreëerd) voor collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dutch