UWV Incompany workshop: Behoefte aan gezamenlijk deskundig regelen (2)

Date
-
Costs

Aan deelname zijn geen kosten verbonden

 

(Direct aanmelden)

Graag nodigen wij u uit voor de online DSiN-UWV Incompany Workshop op 22 februari 2022 om 14.15 uur met het volgende thema: 'Behoefte aan gezamenlijk deskundig regelen (2)'.

Mocht dit webinar ook interessant zijn voor een collega, dan kunt u gerust deze uitnodiging doorsturen.

Toelichting.

Naast de werkzaamheden van de verzekeringsarts staan deskundigen, die graag een deskundige bijdrage leveren aan de kwaliteit van het proces om mensen met een beperking volwaardig te doen participeren in een passende werkcontext. Zoals de arbeidsdeskundige, de werkgever, de bedrijfsarts, en niet in de laatste plaats de klant/cliënt. Laatstgenoemde, de klant, is één van de deskundigen, de ervaringsdeskundige, en deze deskundige krijgt in toenemende mate een belangrijke rol in het proces. Maar eenvoudig is het niet om die rol in te voegen in de bestaande regelgeving en vormgevingspraktijken. Want:

- iets regelen vereist denken, luisteren, uitleggen en handelen.

- iets gezamenlijk regelen vraagt om cyclisch denken, afstemmingen en situatief handelen.

In oktober tot en met december organiseert Disability Studies in Nederland drie bijeenkomsten onder de titel: behoefte aan gezamenlijk deskundig regelen. We beginnen op 28 oktober met een beschouwelijke benadering. Daarvoor is een ‘vreemde eend in de UWV-bijt’ uitgenodigd om de benadering van het thema te richten. Na deze workshop zal een praktijkgerichte benadering worden gehouden (in november) en vervolgens (in december) training om een gezamenlijke handelingsruimte te creëren. De drie bijeenkomsten zijn inhoudelijk onderling met elkaar verbonden, maar de deelname aan (een) eerdere workshop(s) is niet voorwaardelijk.

 

Programma:

14.15 – 14.30 uur inloggen

14.30 – 14.40 uur opening door Annica Brummel

14.40 – 15.00 uur korte reflectie op de beschouwing van Henk Oosterling (Annica Brummel)

15.00 – 15.10 uur vragen en opmerkingen

15.10 – 15.30 uur bijdrage van Caspar en Jessica de Ruijter

15.30 – 15.40 uur vragen en opmerkingen

15.40 - 15.50 uur pauze

15.50 - 16.05 uur persoonlijke reflectie Jessica; wat is het toekomstperspectief voor kinderen met een beperking?

16.05 - 16.30 uur dialoog n.a.v. ervaringen uit de praktijk

16.30 - 16.50 uur inventariseren toepassingsmogelijkheden

16.50 – 17.00 uur afsluiting

 

Leerdoelen.

De deelnemers krijgen inzicht in de manier waarop co-creatie met het UWV ervaren wordt, wat daarin steunend is, maar ook wat daarin nog schuurt. De deelnemers worden uitgedaagd om die inzichten open en bloot, kritisch mee te denken.

 

Incompany workshop

De Incompany workshop is een onderdeel van het scholingsprogramma van Disability Studies in Nederland en UWV en heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. 

 

Eerdere bijeenkomsten

De presentaties en verslagen van eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma zijn terug te vinden op de website van DSiN.

 
Restricted/ Open
Restricted
Location

Online via Zoom.

Als u zich heeft aangemeld ontvangt u van ons uiterlijk  21 februari voor 1200 uur de zoomlink tot de Workshop met begeleidende info. U kunt deze workshop volgen met ieder gewenst apparaat (computer/Ipad/GSM) behalve met uw UWV-apparaten (dus niet op uw UWV-werkplek computer). Ieder die zich aanmeldt voor de Workshop krijgt hiertoe heldere uitleg en ondersteuning indien nodig.

 
Sign up

Aanmelden is noodzakelijk en kan door het inschrijfformulier in te vullen. Alleen UWV-medewerkers kunnen deelnemen aan deze workshop. 

Let op: na een eerdere deelname dient u zich toch even te registreren. Er is een bewijs van deelname beschikbaar voor de aanvraag van 1 accreditatiepunt.

 
More information

 

De 3-daagse training die hierop aansluit (ook uitgesteld uit 2021) zal plaatsvinden op 16, 17 & 18 maart van 0900-1130 uur. Reserveer deze data alvast in uw agenda. Zodra er inhoudelijk meer bekend is zullen wij de informatie met u delen. 
Contact

Heeft u vragen, of heeft u zich aangemeld, maar kunt u onverhoopt toch niet online aansluiten? Dan kunt u e-mailen met Angela Hanse: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl

 
Organisation

Stichting Disability Studies in Nederland

 
Presenters

Jessica de Ruijter, Directeur van LaNSCO (Landelijk Netwerk Sociaal Coöperatief Ondernemen), aanjager, pionier en verbinder bij Samen maken we het Verschil, mede oprichter van de Blauwe Paraplu, sociale coöperatie in Amersfoort.

Caspar Barkey, Ondernemer Key Choice, coaching voor mensen die gameverslaafd zijn en mensen met ADHD, bestuurslid Blauwe Paraplu, ervaringsdeskundige, o.a. op het gebied van Wajong uitkering.

Moderator: Annica Brummel (werkzaam bij DSiN).

Dutch
Accessibility

N.v.t.