Symposium 'Hier ben ik! Zie je mij?'

Date
-
Costs

Er zijn geen kosten verbonden aan het symposium.

Symposium over communicatie en participatie van mensen met een ernstige verstandelijke beperking, georganiseerd door Reliëf.

Wie wil er nu niet betrokken zijn bij andere mensen? Participatie noemen we dat. In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking wordt er volop werk van gemaakt. Het gaat om meedoen, vrijwilligerswerk, netwerkversterking, inclusie, arbeidsparticipatie. Mensen met ernstige meervoudige beperkingen komen echter vaak niet in aanmerking voor dergelijke participatieprojecten. Om daar iets aan te doen startten Reliëf en VUmc-afdeling Metamedica een project om te verkennen hoe de ontmoetingsruimte rondom mensen met een ‘ernstige verstandelijke of meervoudige beperking’, ‘doofblindheid’, ‘autisme’ of ‘moeilijk verstaanbaar gedrag’ op een duurzame wijze vergroot zou kunnen worden. Vanaf april 2017 onderzochten zij een jaar lang samen met zorgprofessionals hoe op duurzame wijze de ontmoetingsruimte rondom één bewoner kon worden versterkt.

Tijdens de bijeenkomst van 25 mei laten we zien wat dit bijzondere project heeft opgeleverd, en gaan we in op andere aspecten van zorgen voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen.

Onderzoeker Gustaaf Bos (VUmc, Metamedica) verzorgt een presentatie 'Netwerkversterking voor mensen in de marge'.

Het hele programma is te vinden op de website van Reliëf.

 

Restricted/ Open
Open
Location

Torenlaan Theater Zeist
Torenlaan 38
3701 VK Zeist

Komt u met de auto, dan kunt u parkeren in de omliggende parkeergarages (zijstraat Antonlaan (P1, P2, P3)).

Sign up

Graag vooraf aanmelden via info@relief.nl of telefonisch via 0348 748 880. 

More information
Organisation

Reliëf

Presenters

o.a. Gustaaf Bos, onderzoeker bij Metamedica

Dutch