Kwetsbaarheid op het werk

donderdag, 1 februari, 2018 - 14:30 - 17:00

Het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt. 
Als u op de reservelijst geplaatst wilt worden, stuur dan een email naar Marianne Dijkshoorn: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl

Graag nodigen wij u uit voor de Incompany Workshop op 1 februari 2018 om 14.30 uur in Utrecht met het volgende thema: ‘Kwetsbaarheid op het werk’.

Tijdens deze workshop zal ingegaan worden op de betekenis van werk en het begrip ‘belonging’: Wat betekent het om erbij te horen op de werkvloer? Wat betekent het om gewaardeerd te worden op je werk? En hoe komt dit onder druk te staan op het moment dat mensen door hun beperking problemen ondervinden? Op welke manier kan het team omgaan met een collega die specifieke ondersteuning of aangepast(e) werk(omstandigheden) nodig heeft?

Er wordt in de workshop zowel aandacht besteed aan het perspectief van de ervaringsdeskundige als aan het perspectief van collega’s.

Programma

14.30 – 15.00 uur Inloop met koffie/thee en lekkers
15.00 – 15.10 uur Opening door dagvoorzitter Geert Van Hove, hoogleraar Disability Studies
15.10 – 15.40 uur Jacqueline Kool: 'Een disability studies perspectief op het thema 'Kwetsbaarheid op het werk''
15.40 – 16.00 uur Lujan Blankenstein, verzekeringsarts UWV en ervaringsdeskundige
16.00 – 16.20 uur Interactief gedeelte met Sofie Sergeant, onderwijscoördinator DSiN
16.20 – 16.30 uur

Afsluiting door dagvoorzitter Geert Van Hove

16:30 – 17.00 uur

Afsluiting met een hapje en drankje

Incompany workshop

De Incompany workshop is een onderdeel van het scholingsprogramma van DSiN en UWV-SMZ. De samenwerking tussen beide organisaties heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. De bijeenkomsten hebben een afwisselend nationaal en internationaal karakter en zijn op maat gemaakt voor het UWV.  

Hoewel de bijeenkomsten ontwikkeld zijn voor medewerkers van het UWV, zijn ook deelnemers van buiten het UWV van harte welkom.

Volgende bijeenkomst

De volgende bijeenkomst van het scholingsprogramma wordt gehouden op 17 mei 2018. Thema: Hoogopgeleiden met een arbeidsbeperking.

Eerdere bijeenkomsten

De presentaties en verslagen van voorgaande workshops zijn terug te vinden op de website van Disability Studies in Nederland, onderdeel 'Eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma UWV'.

 

Spreker(s)

Jacqueline Kool: voormalig kennismanager & mede-initiatiefnemer van Disability Studies in Nederland. Naast onderzoek- en organisatieactiviteiten voor DSiN, werkte Jacqueline ook als publicist op het terrein van beeldvorming en participatie van mensen met een beperking.

Lujan Blankenstein: voormalig huisarts en sinds vele jaren verzekeringsarts bij UWV. Lujan is Autisme Ambassadeur bij UWV, ervaringsdeskundige en maakt zich sterk voor participatie en betaalde arbeid van en voor mensen met autisme, zowel binnen UWV als daarbuiten.

Locatie

UWV Utrecht
Bedrijfsrestaurant
Moeder Teresalaan 200
3527 WB Utrecht

De locatie is rolstoeltoegankelijk en ligt op loopafstand van openbaar vervoerhalte ‘24 Oktoberplein’.

Parkeren is op eigen gelegenheid.

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Open / besloten:

Open

Aanmelden

Het maximum aantal deelnemers voor deze bijeenkomst is bereikt. 
Als u op de reservelijst geplaatst wilt worden, stuur dan een email naar Marianne Dijkshoorn: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl

Arbeidsdeskundigen krijgen accreditatiepunten. Bent u arbeidsdeskundige, wilt u dan uw SKO-nummer vermelden in uw aanmelding?

Contact:

Heeft u vragen of heeft u zich aangemeld voor de workshop, maar kunt u er onverhoopt niet bij zijn? Dan kunt u e-mailen met Marianne Dijkshoorn: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl