Hoe krijgen we de cliënt centraal? De rol en het nut van onderzoek

donderdag, 18 mei, 2017 - 15:00 - 15:30

Graag nodigen wij u uit voor de Incompany Workshop ‘Hoe krijgen we de cliënt centraal? De rol en het nut van onderzoek' op donderdag 18 mei 2017 vanaf 15:00 uur in Nijkerk.

Tijdens deze bijeenkomst staat de vraag centraal hoe wetenschappelijk onderzoek kan helpen om professionals van UWV (arbeidsdeskundigen, revalidatieartsen, e.d.) te ondersteunen om uiteindelijk de praktijk voor de cliënt te verbeteren.

De workshop bestaat uit een lezing waarin aandacht wordt besteed aan een praktijkvoorbeeld van wetenschappelijk onderzoek en daarnaast wordt ingegaan op een aantal kenmerken van wetenschappelijk onderzoek. Na de lezing is er ruimte voor plenaire uitwisseling van vragen, ervaringen en ideeën over het thema. 

Programma

15:00 - 15:30 uur Ontvangst met koffie en thee
15:30 - 15:40 Opening door Geert Van Hove, bijzonder hoogleraar Disability Studies bij het VUmc
15:40 - 16:20 Lezing door Haije Wind, verzekeringsarts en bijzonder hoogleraar Sociale Verzekeringsgeneeskunde bij het AMC
16:20 - 16:50 Interactief gedeelte
16:50 - 17:00 Afronding
17:00 - 17:30 Borrel

Let op:  Het programma begint en eindigt een half uur later dan normaal. 

Incompany workshops

De Incompany workshop is een onderdeel van het scholingsprogramma van DSiN en UWV-SMZ. De samenwerking tussen beide organisaties heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. De bijeenkomsten hebben een afwisselend nationaal en internationaal karakter en zijn op maat gemaakt voor het UWV. 

Hoewel de bijeenkomsten ontwikkeld zijn voor medewerkers van het UWV, zijn ook deelnemers van buiten het UWV van harte welkom.

Volgende bijeenkomsten

Volgende bijeenkomsten van het scholingsprogramma DSiN-UWV:

12-10-2017: Werknemers met psychische kwetsbaarheden
29-11-2017: Included in training and work: Transforming policies and practices for disabled people (pre-conference workshop)

Noteer deze data alvast in uw agenda!

Eerdere bijeenkomsten

De presentaties en verslagen van voorgaande workshops zijn terug te vinden op de website van Disability Studies in Nederland, onderdeel 'Eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma UWV'.

Spreker(s)

Haije Wind, verzekeringsarts en bijzonder hoogleraar Sociale Verzekeringsgeneeskunde bij het AMC

Locatie

De Postkamer
Kleterstraat 21
3862 CA Nijkerk

De locatie is rolstoeltoegankelijk en ligt in de omgeving van Amersfoort. Station Nijkerk ligt op 5 minuten loopafstand.

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Open / besloten:

Open

Aanmelden

Aanmelden kan door het inschrijfformulier in te vullen.

Let op: voor de administratie dient u zich na eventuele eerdere aanmelding toch even te registreren.

Arbeidsdeskundigen krijgen accreditatiepunten. Bent u arbeidsdeskundige, wilt u dan uw SKO-nummer vermelden in uw aanmelding?

N.B. Voor (verzekerings)artsen is deelname aan de Incompany workshops niet langer geaccrediteerd. Artsen hoeven hun BIG-nummer dus niet (meer) op te geven.

Contact:

Heeft u vragen of heeft u zich aangemeld voor de workshop, maar kunt u er onverhoopt niet bij zijn? Dan kunt u e-mailen met Marianne Dijkshoorn: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl