GEANNULEERD - Onderzoekersbijeenkomst met Katherine Runswick-Cole

Date
-
Costs

Gratis toegankelijk

GEANNULEERDE BIJEENKOMST. 
We hopen op een later tijdstip de onderzoekersbijeenkomst met Katherine Runswick-Cole wel door te laten gaan. 

------------------------------------------------------

Wij willen jullie uitnodigen voor een speciale onderzoekersbijeenkomst met een lezing van Prof. Katherine Runswick-Cole, Professor of Critical Disability Studies & Psychology, Manchester Metropolitan University, op maandag 6 april 2020 van 14:30 – 17:00 uur op de VU Amsterdam.

Katherine Runswick-Cole

Disability Studies in Nederland heeft al jaren een verbinding met prof. Katherine Runswick-Cole. Op ons laatste congres was zij één van onze keynote speakers en de afgelopen maanden werkten we intensiever met haar samen in het kader van één van haar recente onderzoeksprojecten:Life, Death, Disability and the Human: Living Life to the Fullest. We zijn dan ook verheugd dat ze in het kader van de samenwerking met DSiN naar Nederland komt en dat wij deze ontmoeting kunnen delen met onze partners. We zijn ervan overtuigd dat deze onderzoekersbijeenkomst ons allemaal zal inspireren tot verdieping en reflectie.

Het onderzoek van Katherine richt zich op het begrijpen en uitdagen van uitsluitende en onderdrukkende praktijken die mensen met een beperking en hun families/ omgeving ervaren. Binnen ons vakgebied Disability Studies wordt ook kruisbestuiving met andere vormen van marginalisering - waaronder seksisme, racisme, armoede en imperialisme - onderzocht. Veel van haar onderzoek is uitgevoerd samen met kinderen en jongeren met een beperking en hun families en omgeving.

Katherine is ook betrokken bij onderzoek dat focust op hoe autisme wordt ‘geproduceerd' en ‘geconsumeerd' in de hedendaagse samenleving en de effecten hiervan op het leven van mensen die het label kregen. Haar onderzoek is gebaseerd op kwalitatieve methoden, waaronder verhalende, arts-based methoden en participatieve benaderingen.

Programma

14:30 Inloop met koffie/thee
15:00 Welkomstwoord en introductie door Alice Schippers
15:15 Lezing Katherine Runswick-Cole
15:45 reflectie en uitwisseling met aanwezigen
16:45 Afronding en mededelingen, drankje
Restricted/ Open
Restricted
Location

Vrije Universiteit Amsterdam
Hoofdgebouw, Aurorazaal
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Sign up

Graag vooraf aanmelden door een email te sturen naar angela.hanse@disabilitystudies.nl

More information

De onderzoeksbijeenkomsten worden drie keer per jaar (16 januari, 6 april, 24 september 2020)  georganiseerd voor promovendi en onderzoekers die betrokken zijn bij projecten van Disability Studies. Elke bijeenkomst heeft een presentatie van een onderzoek waar Disability Studies in Nederland bij betrokken is en richt zich op de drie onderzoekslijnen: 

  1. Family Quality of Life
  2. (Arbeids)participatie
  3. Participatieve en creatieve onderzoeksmethoden

Tijdens deze bijeenkomsten kunnen de deelnemers kennis opdoen en uitwisselen. Daarnaast kunnen mensen die geinteresseerd zijn in het vakgebied zich ook aanmelden om een bijeenkomst te volgen (zie onder Aanmelding). 

Contact

Secretariaat: Angela Hanse
Angela.hanse@disabilitystudies.nl 

Organisation

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Disability Studies in Nederland.

Presenters

Prof. Katherine Runswick-Cole, Professor of Critical Disability Studies & Psychology, Manchester Metropolitan University is een internationaal gerenommeerde onderzoeker binnen ons vakgebied Disability Studies.

Dutch
Accessibility

De bijeenkomst is in het Engels en er zijn fluistertolken aanwezig voor vertaling. De zaal is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een ringleiding. Daarnaast is het mogelijk om een schrijftolk of NGT tolk te reserveren.

Neem contact op met Irene van Helden: irene.vanhelden@disabilitystudies.nl voor informatie hierover.