Duets with Jim - voorstelling 19:00 uitverkocht! 21:00 uur extra voorstelling

Date
-
Costs

Tickets kosten € 17,50 (regulier) en € 10,00 met korting (CJP/ student/ 18- /operadagen-pas/ professional-pas) en zijn online te bestellen via Ticketmatic.

Extra voorstelling om 21.00 uur.

Duets with Jim’ is een zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon. Jim kon niet lopen en ook niet praten, maar maakte wel prachtige geluiden. Gegrepen door de muzikaliteit ervan nam zijn moeder deze geluiden op. Andrea van Beek is zelf klassiek zangeres van beroep en vroeg componisten een duet te schrijven voor haar en haar zoon. 

Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en is in een andere muzikale stijl. Samen met basklarinettist Gareth Davis en Jim (op tape) zingt Van Beek over haar strijd met de werkelijkheid en over het vinden van schoonheid. 

Haar verhaal gaat over de pijn een kind te krijgen dat zwaar gehandicapt is, de noodzaak om anders naar het leven te gaan kijken, de eenvoud van onvoorwaardelijke liefde, de lol van het dagelijks leven en de hardheid van de dood.

Het verhaal van Jim zelf gaat over pure levenslust en overgave.

Disability Studies in Nederland steunt Andrea van Beek met deze theatervoorstelling. Tijdens het Internationale Disability Studies Congres in 2013 had DSiN de primeur. Andrea opende toen op indrukwekkende wijze het congres met enkele composities van 'Duets with Jim'. 

Quote van Geert van Hove (hoogleraar Disablity Studies in Nederland): ‘Mevrouw van Beek bewijst met haar 'Duets with Jim' dat we projecten nodig hebben, die een cross-over tussen kunst – ervaringsdeskundigheid – wetenschap aandurven. Een bijzondere ervaring van hoog muzikaal gehalte, een aanrader.’

‘Duets with Jim’ is te zien tijdens de Operadagen Rotterdam in de Rotterdamse Schouwburg (Krijn Boon Studio) op zaterdag 28 mei. De eerste voorstelling om 19:00 uur is uitverkocht. Een extra voorstelling is om 21:00 uur. De voorstelling duur 60 minuten.

De try-out vindt plaats op donderdag 26 mei om 20.30 uur in Podium Mozaiek, Amsterdam.

Restricted/ Open
Open
Location

Rotterdamse Schouwburg (Krijn Boon Studio)
Schouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

More information
Presenters

Andrea van Beek (zang), Jim van Beek (op tape), Gareth Davis (basklarinet)

Dutch