Duets with Jim (23 feb met nagesprek)

Datum
Kosten

€ 17,-- / € 13,50

Tickets online € 2,-- goedkoper (via website Frascati Theater)

DUETS WITH JIM is een zeer persoonlijke muziektheatervoorstelling over een moeder en haar meervoudig gehandicapte zoon. Jim kon niet lopen en ook niet praten, maar maakte wel prachtige geluiden. Gegrepen door de muzikaliteit ervan nam zijn moeder deze geluiden op. Andrea van Beek is zelf klassiek zangeres van beroep en vroeg componisten een duet  te schrijven voor haar en haar zoon. Elke compositie belicht een ander aspect van hun leven samen en is in een andere muzikale stijl. Samen met basklarinettist Gareth Davis en Jim (op tape) zingt Van Beek over haar strijd met de werkelijkheid en over het vinden van schoonheid. Haar verhaal gaat over de pijn een kind te krijgen dat zwaar gehandicapt is, de noodzaak om anders naar het leven te gaan kijken, de eenvoud van onvoorwaardelijke liefde, de lol van het dagelijks leven en de hardheid van de dood. Het verhaal van Jim zelf gaat over pure levenslust en overgave.

Nagesprek op donderdag 23 februari

Na afloop van de voorstelling op donderdag 23 februari nodigen we je van harte uit voor een gesprek met Andrea van Beek, Willem Vissers en Annemarie Haverkamp. Alle drie laten ze zien hoe het leven met een kind met een beperking is, ze tonen wat voor de buitenwereld vaak onzichtbaar blijft. Niet alleen de zorgen, maar juist de kracht, de schoonheid, de liefde en de humor die uitgaat van hun kind. Het gesprek wordt geleid door Geert Van Hove.

  • tape Jim Bouwens
  • sopraan Andrea van Beek
  • basklarinet Gareth Davis
  • compositie Ron Ford, MorrisKliphuis, Gábor Tarján, Jacob ter Veldhuis en Huba de Graaff
  • regie Xander Straat
  • lichtontwerp Yaron Abulafia 
  • lichttechniek Bas Berensen 
  • geluidsontwerp Leo Knikman 
  • kostuums Team/10
Besloten / Open
Open
Locatie

Frascati Theater
Nes 63
Amsterdam

Organisatie

Deze voorstellingen worden georganiseerd i.s.m. de bijzondere leerstoel Disability Studies.

Sprekers

Willem Vissers is in het dagelijks leven sportjournalist en vader van onder meer Samuel die een meervoudige beperking heeft. Over Samuel schrijft hij sinds kort ontroerende en herkenbare columns in de Volkskrant.

Annemarie Haverkamp is schrijver en journalist en moeder van Job. Job is 12 jaar en geboren met een zeldzame chromosoomafwijking. Annemarie schrijft over hem in columns (o.a. Linda, NRC, NRC next), in haar boeken en op haar website.

Geert Van Hove is bijzonder hoogleraar Disability Studies aan VUmc, binnen het onderzoeksinstituut EMGO+, afdeling Metamedica sinds 2013. Geert Van Hove is tevens verbonden aan de Universiteit van Gent als hoogleraar Disability Studies en Inclusief Onderwijs, vakgroep Orthopedagogiek.

Dutch