Autminds - een congres door mensen met autisme

Datum
-
Kosten

Toegangsprijs persoon met autisme: € 37,50

Toegangsprijs persoon zonder autisme: € 50,00

Genoemde bedragen zijn excl. transactie- en/of reserveringskosten.

Door het verschil in prijsstelling willen we benadrukken dat mensen met autisme de primaire doelgroep zijn.

Tevens is het mogelijk ons (extra) te sponsoren door het kopen van een vriendenkaartje voor € 10,--. 

We doen ons uiterste best om Autminds zo goedkoop mogelijk te maken zodat iedereen in onze doelgroep kan deelnemen. Daarbij geloven wij dat mensen met een grotere financiële draagkracht graag een bijdrage leveren aan dit beleid en de continuïteit van Autminds. Door het kopen van een vriendenkaartje steun je Autminds met een extra bedrag van € 10. De Vriendenkaart is dus een extra kaartje dat u náást uw gewone toegangskaartje kunt kopen. Wanneer je alleen een vriendenkaartje koopt (dus zonder toegangskaart) heb je GEEN toegang tot Autminds. Wel heb je ons initiatief dan gesteund met een donatie.

Kaarten kunnen alleen online besteld worden via onze ticketprovider TicketJames. 

Koop hier je kaartje

Ben jij iemand met (een vermoeden van) autisme? Met ‘autisme’ bedoelen we alle vormen van autisme of de autisme spectrum stoornis, waaronder Asperger en PDD-NOS. Of ben je geïnteresseerd in autisme vanuit een 'disability studies'- invalshoek?

Kom dan op zaterdag 11 november 2017 naar Autminds – Meeting of Minds!

Koop hier je kaartje

Over Autminds

Autminds is een congres voor en door mensen met autisme. Mensen zonder autisme zijn ook van harte welkom, maar Autminds wordt georganiseerd vanuit het perspectief van mensen met autisme zelf en mensen met autisme zijn de primaire doelgroep.

Autminds kan worden omschreven als “a meeting of minds”, vandaar de naam Aut-minds. Autminds wordt georganiseerd vanuit de gelijknamige stichting Autminds.

Op Autminds vind je een divers aanbod van lezingen, workshops en discussies. Ook is er ruimte voor ontmoeting en ontspanning.

Autminds onderscheidt zich van andere congressen en bijeenkomsten over autisme, doordat Autminds volledig wordt georganiseerd vanuit het principe ‘Nothing about us, without us’. Dit betekent dat er niet over mensen met autisme wordt gepraat, maar door hen en met hen. Mensen met autisme zijn de sprekers en vormen de organisatie. Ook het programma wordt volledig bepaald door mensen met autisme. Daardoor komen die onderwerpen aan bod, die mensen met autisme belangrijk vinden.

Programma

In het programma van dit jaar besteden we onder meer aandacht aan participatie van mensen met autisme in wetenschappelijk onderzoek en participatie op Europees niveau. Daarnaast is er aandacht voor de talenten en kwaliteiten van mensen met autisme. Hoe kunnen deze worden ingezet in de samenleving? Andere onderwerpen zijn: opvoeden met autisme, vrouwen met autisme in de overgang, van je passie je werk maken, communicatie en nog veel meer. Er is een creatieve workshop en er is muziek.

Het programma kent bijdragen met een meer wetenschappelijk gehalte en meer praktische bijdragen. Een deel van de presentaties wordt in het Engels gehouden.

 

Besloten / Open
Open
Locatie

Hogeschool van Amsterdam
Locatie Wibauthuis
Wibautstraat 3b
1091 GH Amsterdam

De locatie is rolstoeltoegankelijk.

Meer informatie

Meer informatie over Autminds is te vinden op onze website www.autminds2017.nl

Contact

Mail voor vragen naar info@autminds.nl

Organisatie

Stichting Autminds: Karin van den Bosch, Diederik Weve en anderen.

Sprekers

Met o.a. Karin van den Bosch, Diederik Weve, Ivan Henczyk, Damian Milton, Monique Post, Jose Spruyt, Jeroen Spapens en nog vele anderen.

Dutch