Aan Tafel! Het VN-verdrag & Toegang tot voedsel

donderdag, 15 juni, 2017 - 11:30 - 13:30

Wij nodigen iedereen van harte uit op donderdag 15 juni a.s. voor de bijeenkomst Aan Tafel! Het VN-verdrag & Toegang tot Voedsel voor Mensen met een Beperking in de serie Disability Studies bij de lunch lezingen op de VU. 

Gratis aanmelden

Deze lunchlezing staat in het teken van de implementatie van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een beperking sinds de ratificatie door Nederland in 2016 (UN CRPD). Tijdens de bijeenkomst zoomen we in op het thema ‘Toegang tot voedsel’ om van hier uit met elkaar te praten over hoe een mensenrechtenbenadering de ontwikkeling van ‘disability’-beleid en praktijk kan stimuleren en veranderen.

Mitzi Waltz, Tanja Mol en Elinor Gittins interviewden voor hun onderzoek over dit thema mensen met een beperking, overheidsinstanties en organisaties (waaronder voedselbanken en bezorgdiensten). De ervaringen delen ze met de zaal. Daarnaast gebruiken ze in hun presentatie o.a. gegevens die zijn verzameld tijdens het evaluatieproject over “de Week van de Toegankelijkheid”.

Bart Wernaart, ethics lector IBMS (Marketing Management, Fontys), gaat in op de implementatie van het VN-verdrag. In de paneldiscussie worden o.l.v. Alice Schippers de voordelen en uitdagingen van een mensenrechtenbenadering omtrent dit thema besproken. 

Voertaal Lunchlezing (behalve de presentatie van Mitzi Waltz) is Nederlands

Programma

11:30 uur Welkom & speciale AAN TAFEL! lunch 
12:00 uur Introductie door Alice Schippers
12:10 uur Presentatie onderzoek Elinor Gittins, Tanja Mol, Mitzi Waltz
12:50 uur Presentatie implementatie VN-verdrag door Bart Wernaart
13:00 uur Paneldiscussie met o.a. Hilje van der Horst, Bart Wernaart
13:30 uur Afronding door Alice Schippers

 

 

 

 

Meer DS bij de lunch

De volgende bijeenkomst van DS bij de lunch wordt gehouden op 28 september 2017. Reserveer deze datum alvast in je agenda!

Bijeenkomst gemist? Je kunt altijd kijken bij de eerdere bijeenkomsten van DS bij de lunch voor een terugblik. Hier vind je ook de presentaties en verslagen van de bijeenkomsten. Handig als je later nog eens wat op wilt zoeken.

Spreker(s)

Mitzi Waltz, Bart Wernaart, Tanja Mol en Elinor Gittins

Locatie

VU, Hoofdgebouw
Agorazaal 3
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam.

Vanaf de hoofdingang van het Hoofdgebouw is het linksaf naar de liften groep. Agora 3 is op de 3e etage.

De Agorazaal 3 is voorzien van een ringleiding en toegankelijk via een lift voor rolstoelgebruikers. Voorafgaand aan de lezing kan op aanvraag de ppt gegeven worden met een lezing applicatie voor mensen met visuele beperkingen.

Kosten

De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Open / besloten:

Open

Aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomst doe je door het online registratieformulier in te vullen.

Organisatie

DSiN/ leerstoel Disability Studies
De leerstoel Disability Studies werkt nauw samen met de afdeling Metamedica, VUmc (waar de leerstoel is gevestigd) in onderzoek & onderwijs activiteiten. 

Contact:

Irene van Helden
Email: irene.vanhelden@disabilitystudies.nl
Telefoonnummer: 06-47410429

Meer informatie

Disability Studies bij de lunch lezingen

Eerdere bijeenkomsten Disability Studies bij de lunch