Aan het werk met een licht verstandelijke beperking

donderdag, 12 oktober, 2017 - 14:30 - 17:00
Graag nodigen wij u uit voor de Incompany Workshop op 12 oktober 2017 van 14.30 uur in Dordrecht met het volgende thema: ‘Aan het werk met een licht verstandelijke beperking’ 
 
Veel mensen met een licht verstandelijke beperking willen graag aan het werk. Verschillende organisaties proberen te helpen om deze wens te verwezenlijken. Mensen met een licht verstandelijke beperking blijken vaak goed in staat om op (aangepaste) werkplekken aan de slag te gaan. Tegelijkertijd spelen er ook specifieke problemen bij deze doelgroep waardoor langdurige plaatsing soms toch lastig blijkt. Tijdens deze workshop wordt aandacht besteed aan zowel succesverhalen als zorgen die er nog zijn bij het plaatsen van mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Programma

14.30 – 15.00 uur Inloop met koffie/thee en lekkers
15.00 – 15.10 uur Opening door Henk Stoel, Beleidsmedewerker bij Stichting Philadelphia Zorg
15.10 – 15.40 uur Spreker Sanne van der Veen van Stichting Philadelphia Zorg
15.40 – 16.10 uur Peter Don van Onbeperkt aan de Slag
16.10 – 16.30 uur Interactief gedeelte
16.30 – 16.35 uur Afsluiting door Henk Stoel
16:35 – 17.00 uur Afsluiting met een hapje en drankje

Scholingsprogramma UWV

Deze bijeenkomst is een onderdeel van het scholingsprogramma van DSiN en UWV-SMZ. De samenwerking tussen beide organisaties heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking. De bijeenkomsten hebben een afwisselend nationaal en internationaal karakter en zijn op maat gemaakt voor het UWV.  

Hoewel de bijeenkomsten ontwikkeld zijn voor medewerkers van het UWV, zijn ook deelnemers van buiten het UWV van harte welkom.

Volgende bijeenkomst

De volgende bijeenkomst van het scholingsprogramma is de pre-conference workshop 'Included in training and work: Transforming policies and practices for disabled people' op 29 november 2017.

Eerdere bijeenkomsten

De presentaties en verslagen van voorgaande workshops zijn terug te vinden op de website van Disability Studies in Nederland, onderdeel 'Eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma UWV'.

 

Spreker(s)

Tijdens de Incompany Workshop spreekt Sanne van der Veen van Stichting Philadelphia Zorg. Deze stichting helpt (o.a.) mensen met een verstandelijke beperking bij wonen en (toeleiding naar) werk. Sanne gaat in op hun ervaring met het leer-werktraject en de jobcoaching van Stichting Philadelphia Zorg.
 
Daarnaast spreekt Peter Don, bestuurslid Onbeperkt aan de Slag, over het bij elkaar brengen van werkgevers enerzijds en werkzoekende met een licht verstandelijke beperking anderzijds. Onbeperkt aan de Slag is ontstaan vanuit de vraag van werkgevers die openstaan voor mensen met een beperking, maar lastig rechtstreeks in contact kunnen komen met de doelgroep door de grote verscheidenheid aan bureaus en instanties. Peter zal ingaan op de rol die Onbeperkt aan de Slag hierbij kan spelen en hoe eventuele obstakels aangepakt kunnen worden.

Locatie

Den Witten Haen
Groenmarkt 19-B
3311 BD Dordrecht

De locatie is rolstoeltoegankelijk en ligt in het centrum van Dordrecht op loopafstand van Station Dordrecht.

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Open / besloten:

Open

Aanmelden

Aanmelden kan door het inschrijfformulier in te vullen.

Let op: voor de administratie dient u zich na eventuele eerdere aanmelding toch even te registreren.

Arbeidsdeskundigen krijgen accreditatiepunten. Bent u arbeidsdeskundige, wilt u dan uw SKO-nummer vermelden in uw aanmelding?

N.B. Voor (verzekerings)artsen is deelname aan de Incompany workshops niet (meer) geaccrediteerd. Artsen hoeven hun BIG-nummer dus niet (meer) op te geven.

Contact:

Heeft u vragen of heeft u zich aangemeld voor de workshop, maar kunt u er onverhoopt niet bij zijn? Dan kunt u e-mailen met Marianne Dijkshoorn: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl