DSiN verzorgt sinds 2014 een na- en bijscholingsprogramma voor de professionals van UWV-SMZ (Sociaal Medische Zaken), zoals arbeidsdeskundigen, verzekeringsartsen of reïntegratiebegeleiders.
De data van de bijeenkomsten zijn te vinden in de agenda op deze website.
Op de hoogte blijven?
Wil je via mail op de hoogte worden gehouden van bijeenkomsten van het scholingsprogramma?
Stuur dan een email naar scholingsprogramma@disabilitystudies.nl om je aan te melden voor de mailinglijst van het scholingsprogramma.
Wanneer je je af wilt melden voor de mailinglijst kun je eveneens een email sturen naar scholingsprogramma@disabilitystudies.nl
Eerdere bijeenkomsten scholingsprogramma UWV
Opzet bijeenkomsten
De bijeenkomsten kennen een plenair gedeelte, gevolgd door (indien mogelijk en zinvol) een interactief gedeelte, waarbij aanspraak gedaan zal worden op ervaringen en kennis uit de praktijk van UWV. Hierbij zal geprobeerd worden de vertaalslag te maken van de inhoud van de bijeenkomst naar de werkpraktijk van de deelnemers.
Certificaten van aanwezigheid
Het is mogelijk een bewijs van aanwezigheid te krijgen.
Achtergrond
De samenwerking tussen DSiN en UWV heeft als doel bij te dragen aan een volwaardige participatie van mensen met een beperking. Doel van het scholingsprogramma is om een grotere sensitiviteit te creëren voor het Disability Studies perspectief, waarbij een breed begrip van participatie, inclusie en ‘belonging’ centraal staat. Op die manier gaan de kennis en inzichten van Disability Studies tot de standaardbagage behoren van elke professional van UWV-SMZ. Tijdens deze bijeenkomsten wordt getracht het ervaringsdeskundige, professionele en academische perspectief met elkaar te verbinden om op die manier inzicht te geven in de betekenis van arbeidsparticipatie vanuit een breed perspectief. De bijeenkomsten hebben een afwisselend nationaal en internationaal karakter en zijn op maat gemaakt voor het UWV.
De divisie Sociaal Medische Zaken (SMZ) van UWV en Disability Studies in Nederland (DSiN) hebben op 29 november 2016 de samenwerking verlengd tot november 2021. De samenwerking binnen het scholingsprogramma was gestart in 2011.