Delen in dementie: Onderzoeksreflecties.

De bundel columns 'Delen in dementie: Onderzoeksreflecties' komt voort uit het project ‘Voorbij autonomie en taal: naar een disability studies’ perspectief op dementie’, gesubsidieerd door ZonMw in het programma Disability Studies in Nederland. Het project werd uitgevoerd door Ruud Hendriks, Annette Hendrikx, Ike Kamphof en Aagje Swinnen - onderzoekers verbonden aan de faculteit der Cultuur en Maatschappijwetenschappen en het Centrum voor Gender en Diversiteit van de Universiteit Maastricht.

Het boek richt zich op een breed publiek en bestaat uit korte essays en columns die op een toegankelijke manier aansporen tot nadenken over dementie en tegelijk resultaten van het onderzoeksproject tonen. Het is in het bijzonder interessant voor mantelzorgers of anderen die als familielid of professionele zorgverlener in contact komen met dementie.

Met de bundel wil het projectteam op een toegankelijke manier de resultaten van haar onderzoek presenteren om het denken over een dementievriendelijke samenleving te stimuleren.

 

Auteur(s):
Ruud Hendriks, Annette Hendrikx, Ike Kamphof, Aagje Swinnen
Redactie
Ton Brouwers
Uitgever:

Maastricht: Maastricht University

Publicatiejaar:
2013
Soort publicatie:
boek