Prikkelende Ontmoeting tussen mensen met en zonder beperkingen

Op woensdagmiddag 3 juni wordt een Prokkel georganiseerd in Geldermalsen, waarbij mensen met een beperking samen met leerlingen van Helicon aan de slag gaan om CliëntColleges vorm te geven.

Een Prokkel is een Prikkelende Ontmoeting tussen mensen met en zonder beperkingen. De eerste week van juni staat in het teken van de landelijke Prokkelweek. In deze week worden in Nederland diverse activiteiten en stages georganiseerd, waarbij mensen met een beperking actief aan de slag gaan met participeren in de samenleving.

Om de CliëntColleges goed voor te bereiden en vorm te geven wordt op woensdagmiddag 3 juni een bijeenkomst georganiseerd. De CliëntColleges worden vormgegeven door MBO leerlingen en de doelgroep samen. Cliënten die met dieren en groen werken weten tenslotte zelf het best welke kennis zij nog kunnen gebruiken.

Mensen met een beperking, die in hun werk of dagbesteding te maken hebben met dieren of groen, worden van harte uitgenodigd om aan te geven wat zij van de CliëntColleges verwachten. Welke onderwerpen zijn belangrijk, hoeveel informatie past er in één College, op welk niveau praten we met elkaar? Naast cliënten van Prezzent zijn uiteraard ook andere belangstellenden welkom!

Uitgebreide informatie over deze bijeenkomst is te vinden in de agenda.

BijlageGrootte
PDF icon persbericht_hgm_prokkel.pdf553.62 KB