Onderzoekersbijeenkomst met Katherine Runswick-Cole

Op maandag 6 april is er een speciale onderzoekersbijeenkomst met een lezing van Professor Katherine Runswick - Cole, Professor of Critical Disability Studies & Psychology, Manchester Metropolitan University. 
Katherine Runswick-Cole is een internationaal gerenommeerde onderzoeker binnen ons vakgebied Disability Studies. We zijn dan ook verheugd dat ze in het kader van de samenwerking met DSiN naar Nederland komt en dat wij deze ontmoeting kunnen delen met onze partners. We zijn ervan overtuigd dat deze onderzoekersbijeenkomst ons allemaal zal inspireren tot verdieping en reflectie.  

Disability Studies in Nederland heeft al jaren een verbinding met Katherine Runswick-Cole. Op ons laatste congres was zij één van onze keynote speakers en de afgelopen maanden werken we intensiever met haar samen in het kader van één van haar recente onderzoeksprojecten: Life, Death, Disability and the Human: Living Life to the Fullest. Over dit onderzoek zal zij op 6 april een lezing geven. Het onderzoek van Katherine richt zich op het begrijpen en uitdagen van uitsluitende en onderdrukkende praktijken die mensen met een beperking en hun families/ omgeving ervaren. Binnen ons vakgebied Disability Studies wordt ook kruisbestuiving met andere vormen van marginalisering - waaronder seksisme, racisme, armoede en imperialisme - onderzocht. Veel van haar onderzoek is uitgevoerd samen met kinderen en jongeren met een beperking en hun families en omgeving.

Katherine is ook betrokken bij onderzoek dat focust op hoe autisme wordt ‘geproduceerd' en ‘geconsumeerd' in de hedendaagse samenleving en de effecten hiervan op het leven van mensen die het label kregen. Haar onderzoek is gebaseerd op kwalitatieve methoden, waaronder verhalende, arts-based methoden en participatieve benaderingen.

De bijeenkomst is onderdeel van de onderzoekersbijeenkomsten (3 x per jaar) voor promovendi en onderzoekers die betrokken zijn bij het vakgebied Disability Studies. Ben je geïnteresseerd in deze lezing? Meld je dan aan via het emailadres: angela.hanse@disabilitystudies.nl 

Locatie: Hoofdgebouw VU, Aurorazaal, Boelelaan 1105, VU Amsterdam