Neem-iemand-mee-week in Geldermalsen

Van 14 tot en met 20 september wordt vanuit het project 'Inclusieve gemeente Geldermalsen' de 'Neem-iemand-mee-week' georganiseerd. Organisaties in de 11 dorpen zetten in deze week hun deuren open om nieuwe deelnemers, vrijwilligers of klanten te verwelkomen. Bestaande leden wordt gevraagd om iemand mee te nemen als introducé.

Met name mensen met een fysieke, verstandelijke of sociale beperking ervaren de drempel om gebruik te maken van voorzieningen en activiteiten soms als hoog. Voor hen kan een steuntje in de rug, in de vorm van een uitnodiging van een bekende of buurtbewoner, precies voldoende zijn om toch de stap te zetten om zich aan te melden. Veel voorzieningen en activiteiten zijn tenslotte prima toegankelijk voor mensen met een beperking. En voor bestuursfuncties of andere vormen van vrijwilligerswerk hoeft een fysieke beperking bijvoorbeeld geen belemmering te zijn.

Organisaties die mee willen doen aan de 'Neem-iemand-mee-week' ontvangen een set posters en flyers die zij aan hun bestaande leden en vrijwilligers kunnen geven. Zij nodigen vervolgens een buurtbewoner uit om als introducé mee te gaan naar een activiteit. Gezellig samen op stap en wellicht levert het 'de club' nieuwe leden of vrijwilligers op.

Voor meer informatie of aanmelden kan contact worden opgenomen met Patricia Kraan (Inclusieve Gemeente Geldermalsen) via patriciakraan@outlook.com

Dit artikel is eerder verschenen in het Nieuwsblad Geldermalsen van donderdag 10 september 2015.