Hoe belangrijk is werk voor mensen met een verstandelijke beperking?

In het sfeervolle grandcafé van de Postkamer in Nijkerk kwamen donderdag 6 oktober 2016 45 mensen bij elkaar voor de bijeenkomst ‘Arbeidsparticipatie: Hoe belangrijk is werk voor mensen met een verstandelijke beperking’. De bijeenkomst is onderdeel van het scholingsprogramma van DSiN en het UWV. De samenwerking tussen beide organisaties heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking en laat arbeidsdeskundigen, verzekeringsartsen en beleidsmedewerkers van het UWV in contact komen met de praktijk en de wetenschap.

Gastlezer Sofie Sergeant, coördinator onderwijsprogramma DSiN en onderzoeker bij het VUmc bracht vanuit onderzoek in beeld hoe mensen met een verstandelijke beperking zelf denken en in dialoog gaan over een goed leven, en hoe zij kijken naar werken. De tweede lezer was Anja Vedder, teamleider van Careander bij ‘De Postkamer’. Zij vertelde hoe belangrijk werken in een beschermde omgeving zoals de ‘Postkamer’ is en hoe mensen door hun werk gegroeid zijn. Beide presentaties werden omlijst met korte films over arbeidsparticipatie van jongeren met een verstandelijke beperking uit de regio Nijkerk.

De presentatie van Sofie Sergeant is te vinden bij het les- en studiemateriaal, thema Opleiding-arbeid-en-inclusie -> onder de tab ‘presenteren'. De prezi is ook hier te vinden.

De filmpjes van het Postkamer filmteam en andere filmpjes m.b.t. de inclusieve gemeente Nijkerk zijn te vinden op het YouTube-kanaal van DSiN.

Foto's in Google foto-album

Eerdere bijeenkomsten van het scholingsprogramma UWV

Meer informatie over het DSiN-project 'Inclusief werk in Nijkerk'