GEANNULEERD - Lezing & Filmvertoning over 'Appearances of Disability' 18 maart

Op woensdag 18 maart 2020 organiseert Rethinking Disability, in samenwerking met de Dutch Coalition on Disability and Development (DCDD), Leiden University College (LUC) en Disability Studies in Nederland (DSiN), het seminar 'Appearances of Disability' met de Libanese antropoloog Tyler Zoanni, die vanuit een antropologisch perspectief werkt met mensen met een (cognitieve) beperking in Oeganda. Alice Schippers zal vanuit haar expertise op het gebied van (Familiy) Quality of Life en disability studies een reflectie geven op de lezing van Zoanni. 

Het tweede deel van het seminar Appearances of Disability bestaat uit een filmvertoning van de met filmprijzen bekroonde documentaire 'The Best & Most Beautiful Things'. Een prachtig coming of age verhaal over het leven van de vrolijke en charmante 20-jarige Michelle, ze is blind en heeft het Syndroom van Asperger. De film volgt haar zoektocht naar, zoals ze het zelf noemt, een 'uncensored life'. 
Na de filmvertoning is er een vraaggesprek met Cathy Kudlick, organisator en directeur van het Superfest Disability Film Festival in San Francisco. De film heeft Engelse ondertiteling en Audio Description.

Meer over het programma en aanmelding via deze link: https://disabilitystudies.nl/en/agenda/appearances-disability-public-seminar-tyler-zoanni-film-screening

 

BijlageGrootte
PDF icon Poster Appearances of Disability 973.52 KB
Filmposter met een blindgeleide stok en Michelle die er naast loopt