DSiN Congres NEDERLANDSTALIGE INFO

Het 3e Disability Studies Internationale Congres The Art of Belonging zit er op!

We genoten ontzettend van het kleurrijk palet waaruit we konden kiezen: lezingen, theater, muziek, dans, kunst, verhalen, actieve workshops en verdiepende academische uiteenzettingen. Het tekenlab draaide op volle toeren, er was ruimte voor reuring en rust. Er was lekker eten en drinken en bovenal kansen voor ontmoetingen met oude en nieuwe vrienden!

We willen iedereen ontzettend bedanken voor jullie komst! Door jullie bijdrage werd het congres een echte plek voor BELONGING voor iedereen!

FOTO'S CONGRES
Klik HIER voor foto's van het congres. We hebben veel reactie, foto's en berichten ontvangen op social media: #theartofbelonging2017 

IMPRESSIE FILM 
Het video-team van Kennisplein Gehandicaptensector was één dag aanwezig op de conferentie van Disability Studies in Nederland 'The art of belonging.' Bekijk het filmpje voor een impressie van deze dag (NL versie). Er is ook een versie met Engelse ondertiteling.

FILM DINNERSTORY GELIJK -OVERSTEKEN
Tijdens het diner van het Disability Studies Congres #theartofbelonging2017 trad Margriet van Kampenhout op met haar indrukwekkende dinnerstory Gelijk-oversteken. Dit optreden is gefilmd en gemonteerd door Jan Troost en voorzien van zowel Engelse als Nederlandse ondertiteling. https://bit.ly/gelijk-oversteken

PRESENTATIES
Alle (bijna 90!) presentaties in PDF of PPT  zijn op de website van DSIN te vinden. 

CONGRESBOEK
In het congresboek vind je uitgebreidere informatie terug over de conferentie en alle presentaties.

CERTIFICAAT
Een digitaal certificaat van "The 3rd Disability Studies International Conference The Art of Belonging" kan aangevraagd worden. Belangstellig? Stuur een email naar: events@vumc.nl o.v.v. naam en titel congres. 

We willen iedereen ontzettend bedanken voor jullie komst! Door jullie bijdrage werd het congres een echte plek voor BELONGING voor iedereen!

AANVULLENDE INFORMATIE
Het congres vond plaats van donderdag 30 november tot en met zaterdag 2 december 2017 in Amsterdam.

We brachten hiervoor onderzoekers, experts, ervaringsdeskundigen en studenten van over de hele wereld samen.

Het congres zoomt in op ‘The art of belonging’. We proberen deze Engelstalige titel hier in het Nederlands uit te leggen:

  • Disability Studies wil stem geven aan ervaringsgerichte verhalen. De persoonlijke ervaring wordt op de voorgrond geplaatst als tegengewicht voor het medisch verklarend denken dat vaak dominant is in de zorgsector. Disability Studies geeft mensen de kans om hun ervaring uit te drukken via het woord, het beeld, film, theater, muziek, ... Zo komen ook verhalen aan het licht die niet zouden opgenomen worden in traditioneel gestandaardiseerd onderzoek. 
  • Het congres zoomt in op ‘The art of belonging’: iedereen doet ertoe en voelt zich welkom. De samenleving is een plek waar mensen, ongeacht hun beperking, worden erkend en waarin hun eigenheid en hun talenten gezien en gewaardeerd worden. Dit staat in tegenstelling tot de ongelijkwaardigheid, exclusie en stigma die we wereldwijd waarnemen.
  • We willen niet alleen 'vertellen' over erbij horen maar we willen doen wat we zeggen! Op ons congres zetten we ter plekke in op toegankelijkheid. Met een ondersteuningsbalie (support bar) organiseren we ondersteuning voor iedereen die dit wenst. We hebben fluistertolken, gebarentolken, schrijftolken, mensen die je de weg wijzen, plekken om tot rust te komen, ... Mensen die geen Engels praten kunnen rekenen op onze vertalers, fluistertolken. We hebben ook workshops in helder taalgebruik, en creatieve workshops die mensen uitnodigen tot anders leren dan met de verbale taal.

Voor meer uitleg over de toegankelijkheid van het congres: stuur een mailtje naar sofie.sergeant@disabilitystudies.nl.

 

 

The art of belonging - Logo