Blog van Gert Rebergen

Iets verstrooid laten

Door Gert Rebergen op vr, 02/07/2021 - 00:00

Een oude mop in de UK gaat zo.

A scene of modern Britain played out on a rail replacement bus service in Newport yesterday. A woman wearing a niqab was chatting to her son in another language. After five minutes, a man suddenly snapped: “If you’re in the UK, you should speak English.” At this, another passenger turned round and explained: “We’re in Wales. And she’s speaking Welsh.”

Nederlands
Lees de vorige blog: Value diversity

Lees de volgende blog: Aan zichzelf laten.

Divers boeren

Door Gert Rebergen op zo, 07/03/2021 - 00:00

De boer past nog beter dan anders op zijn kippen nu de vos de passie preekt. Het intense verlangen naar de kip stuurt de vos naar het erf van de boer. De vos neemt daarbij risico’s want zijn verlangen is groter dan zijn angst. Na dagen genoegen te hebben genomen met een enkel ratje, een onoplettende pimpelmeesje als tussendoortje, een paar niet echt lekkere kevers en regenwormen, smacht de vos naar een mals kippetje. Maar dan moet hij wel even de uiterst alerte boer durven te trotseren. De boer is namelijk altijd op zijn qui-vive.

Nederlands
Lees de vorige blog: Recreatie voor iedereen

Lees de volgende blog: Value diversity

Het klikt

Door Gert Rebergen op wo, 27/11/2019 - 00:00

Wat weten we zeker over de vraag “Waarom wat op welke manier klikt?” en over de vele antwoorden daarop die al zijn bedacht?

Klikken is zowel een ‘persoonlijk’ als een ‘onpersoonlijk werkwoord’. In deze blog gaat het om het ‘onpersoonlijke werkwoord’ klikken, waarin niet jij, hij, wij of zij klikken, maar het klikt. Klikken komt los van de persoon tot stand, terwijl het klikken wel tenminste één persoon in een menselijke context vooronderstelt. De natuur als a-persoonlijke context kan niet klikken met iets of iemand anders; een mens klikt, een dier of een boom misschien ook wel, maar dat klikken valt niet samen met het menselijk klikken. Tussen mensen kan het klikken.

Nederlands
Lees de vorige blog: Herfst in Barcelona

Lees de volgende blog: Ervaren inclusie in een leer-werkbedrijf

I love doctors

Door Gert Rebergen op za, 16/09/2017 - 00:00

Vooral dankzij enkele dokters kan ik deze blog schrijven. Ik ben hen zeer dankbaar dat zij hun, in ervaringsdeskundige kringen regelmatig vervloekte, biomedische model op mij hebben toegepast. Ik was namelijk op mijn negenendertigste nog niet toe aan de achteruitgang van mijn leven, terwijl mijn lijf net deed alsof Magere Hein had aangebeld.

Nederlands
Lees de vorige blog: Wie heeft er nu een beperking?!

Lees de volgende blog: Mensenrechten: van gunst naar plicht