Blog-van-de-Maand: Lastige drijfveren?

De Blog-van-de-Maand Juni 2020 is geschreven door Eric Wilms, promovendus bij DSiN en ervaringsdeskundige in het leven met een beperking. De blog met als titel 'Lastige drijfveren' gaat over het (leren) leven met een beperking die pas op latere leeftijd ontstaan is. 

Eric Wilms: '1998 was het jaar dat ik mijzelf naar de maatstaf van anderen ‘echt’ invalide moest gaan noemen. Een beenamputatie was noodzakelijk om de kanker een halt toe te roepen. De operatie was ingrijpend en invaliderend. (...)

Ik was totaal niet voorbereid op hoe ik om moest gaan met de goedbedoelde hulp die ik door mijn spreekwoordelijke strot geduwd voelde worden. “Er verandert niets”, zei ik tegen mijn kinderen waarvan de oudste op het punt stond naar de brugklas te gaan. Daar was ik echt van overtuigd. Dat er niets voor ons zou veranderen. Ik bedoelde ermee te zeggen dat zij zich geen zorgen hoefden te maken. Dat hun jeugd ongestoord verder kon gaan als ik maar ‘gewoon’ deed. Maar wat is ‘gewoon’ als je ervaring met een handicap NUL is?

Lees de hele blog

Lees meer over Erics promotie-onderzoek 'Wat bezielt ze...?'. Dit promotie-onderzoek richt zich onder andere op de drijfveren en bezieling van atleten met een beperking die een extreme sport beoefenen.

Foto van Eric Wilms