UWV Incompany workshop: Meerdaags verdiepingsprogramma

Datum
-
Kosten

Aan deelname aan het verdiepingsprogramma zijn geen kosten verbonden. Een eventuele hotelovernachting is voor eigen rekening.

 

Direct aanmelden

Graag nodigen wij u uit voor het UWV Incompany Verdiepingsprogramma op 29, 30 september en 1 oktober 2020 in Utrecht.

Deze driedaagse vertrekt vanuit de metafoor van De Groene Weide. Als je verandering in het landschap wil teweegbrengen moet je klein beginnen, iets nieuws creëren dat energie geeft en uitstraalt, de anderen lokt. Dit willen we binnen deze driedaagse organiseren: een inspirerende denktank die nadenkt over arbeidsparticipatie voor mensen met een beperking en die dit uitstraalt en inspiratie biedt aan de volledige UWV-organisatie.

 

Het ochtendprogramma kan zowel live als online worden gevolgd. Het is ook mogelijk 1 of 2 ochtenden mee te doen. Het middagprogramma is enkel live mee te maken, omdat het samenwerkingsopdrachten en discussie betreft.

Aan dit programma kunnen maximaal 18 personen live deelnemen (ochtend + middag). Daarnaast kunnen een onbeperkt aantal mensen het ochtendprogramma online volgen.

Bij live deelname is het de bedoeling dat u het gehele programma volgt.

Voor het verdiepingsprogramma is het geen vereiste om eerdere bijeenkomsten bijgewoond te hebben. 

Mocht dit verdiepingsprogramma ook interessant zijn voor een collega, dan kunt u gerust deze uitnodiging doorsturen.

Programma

Meer informatie volgt na aanmelding. Een eerste indruk:

29 september: Rick Brink - “PuntNL"

Rick vervult nu al meer dan een jaar zijn rol als Minister van Gehandicaptenzaken in Nederland, een initiatief van KRO-NCRV. In zijn werk heeft hij dagelijks ontmoetingen met mensen met een beperking en voert hij een flinke lobby richting Den Haag. Hij weet waar mensen van wakker liggen, ook op het gebied van arbeidsparticipatie. Het is dan ook niet voor niets, dat Rick zichzelf ten doel heeft gesteld om 1000 stageplaatsen te realiseren voor studenten met een beperking. Hij opent deze driedaagse dan ook met een lezing over de stand van zaken in Nederland wat betreft de rechten van mensen met een beperking en de weg naar een meer inclusieve samenleving. Hij geeft ons inzicht in waar de pijnpunten / kansen tot verbetering liggen en in inspirerende mooie praktijken.

30 september: Jaap Berends - “Recht op werk”

Jaap is bestuurder van de coöperatie Campus Woudhuis, directeur van het TripleCordCollective, partner bij Enspiratie. Hij is tevens vader van een dochter met een beperking. Zijn verhaal begint bij de ervaring met zijn dochter en hoe hij door haar inzag wat het belang is van werk voor iedereen, maar zeker ook voor mensen met een beperking. Zij inspireerde hem tot het ontwikkelen van het landgoed “Woudhuis” tot een campus en leerwerkbedrijf. Op dit landgoed stelt hij drie doelstellingen: het landgoed tot ontwikkeling brengen en de bossen onderhouden, werk creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en kennis delen. Verhalen vanuit het Living Lab leren ons wat ‘gewaagd maatwerk’ is en geven inzicht in waarom Jaap durft beweren: “indicaties en regelingen interesseren mij niet”. De Corona-tijd heeft alles op scherp gezet en ook dit thema en bijhorende pijnpunten / dilemma’s zal Jaap niet uit de weg gaan want “in het nemen van risico’s zit waardigheid”.

1 oktober: Margriet van Kampenhout - “Kanteling”

Margriet werkt als coach, trainer, als inspirator in ondernemerschap. Ze nodigt uit om anders te kijken naar wat we denken al te kennen. Wat hebben we nodig om onze onzekerheden en twijfels te delen in plaats van de vraag met oplossingen te belagen, voordat hij uit de verf is gekomen? Als laatste in de rij maakt ze de verbinding met de lezingen van Rick Brink en Jaap Berends. Samen met het publiek onderzoekt ze de vraag: hoe kunnen we kantelen naar een meer inclusieve samenleving en meer passende arbeidsparticipatie? Ze drijft haar publiek - met respect - in het nauw, maar het is ons eigen nauw. Hoe kunnen wij in ons werk (blijven) werken aan kanteling?

Journalist Olivier Lingbeek zal drie dagen aanwezig zijn om alle verhalen en dialoog te capteren en samen te vatten tot een artikel voor UWV en de buitenwereld.

Benodigdheden

Voor het verdiepingsprogramma is het handig als u een laptop of tablet meeneemt en graag ook pen en papier.

Incompany Workshop UWV en Disability Studies

De Incompany workshop is een onderdeel van het scholingsprogramma van DSiN en UWV en heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking.

Eerdere bijeenkomsten

De presentaties en verslagen van eerdere bijeenkomsten zijn hier terug te vinden.

COVID-19 protocol gedurende deze 3 dagen

  • Alle RIVM regels zullen in acht worden genomen tijdens het ochtend- en middagprogramma:
    • Regelmatig handen wassen
    • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog
    • Papieren zakdoekjes gebruiken
    • Geen handen schudden
       
  • De locatie is zodanig ingericht dat we altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Er zijn tijdens dit programma maximaal 22 personen aanwezig, waarvan maximaal 18 deelnemers.
     
  • De lunch zal in een aparte ruimte plaatsvinden. Het middagprogramma (de discussie / verdieping) kan op verschillende plekken in- en rondom de gevangenis plaatsvinden.
     
  • Verder is het aan de deelnemers, sprekers en organisatie om goed op elkaar te letten en geduld met elkaar te hebben als we bijv. in een deuropening elkaar willen passeren.
     
  • Uw deelname kan niet doorgaan indien u één van onderstaande vragen met “ja” kunt beantwoorden:
     
  • Heeft u of één van uw huisgenoten de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten:
    • neusverkoudheid
    • hoesten en/of kuchen
    • keelpijn
    • benauwdheid
    • ​koorts (vanaf 37,5 °)
  • Heeft u of één van uw huisgenoten het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit de afgelopen 14 dagen vastgesteld?
  • Bent u in thuisisolatie omdat u direct contact heeft gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?
  • Bent u de afgelopen 14 dagen met vakantie geweest in een land waarvoor code oranje of rood gold?
Besloten / Open
Besloten
Locatie

De Vrije Wolf – De LiK
Wolvenplein 27
3512 CK Utrecht

Deze locatie is rolstoel toegankelijk.

Routebeschrijving en parkeren

De LiK is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op drie minuten lopen stoppen meerdere bussen vanaf het Centraal Station en vanuit de omliggende wijken.

Parkeren op het terrein van De LiK is niet mogelijk, uitzonderingen zijn in overleg echter mogelijk. Wij adviseren om te parkeren in een van de parkeergarages in de nabije omgeving en van daaruit te lopen. Het is mogelijk hier vooraf uw plaats te reserveren.

Na aanmelding ontvangt u hierover meer informatie.

Overnachten

Het is mogelijk om op eigen gelegenheid te overnachten in een hotel vlakbij de locatie. Mogelijke opties zijn: op loopafstand NH Utrecht Centre of iets verder Hotel Midland.

Aanmelden

Dit verdiepingsprogramma is enkel voor mensen die werkzaam zijn bij UWV. Het aantal deelnemers aan het verdiepingsprogramma (live deelname) is beperkt. 

Aanmelden kan door het digitale aanmeldformulier in te vullen. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u live of online wilt meedoen.

Let op: na een eerdere deelname dient u zich toch even te registreren.

Voor UWV-medewerkers is er een bewijs van deelname beschikbaar voor de aanvraag van accreditatiepunten.

Contact

Heeft u vragen, of heeft u zich aangemeld voor dit programma, maar kunt u er onverhoopt niet bij zijn? Dan kunt u e-mailen met Angela Hanse: scholingsprogramma@disabilitystudies.nl

Sprekers

Rick Brink: Minister van Gehandicaptenzaken in Nederland, een initiatief van KRO-NCRV.

Jaap Berends: bestuurder van de coöperatie Campus Woudhuis, directeur van het TripleCordCollective, partner bij Enspiratie.

Margriet van Kampenhout: coach, trainer, inspirator in ondernemerschap.

Dutch